Jiří Oberfalzer

  • ODS
  • Beroun
  • místopředseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2019 10:29:00

K akcím Českého svazu bojovníků za svobodu budeme přistupovat s obezřetností

K akcím Českého svazu bojovníků za svobodu budeme přistupovat s obezřetností

Zástupci Senátu si v pátek 22. března připomenou štábního kapitána Václava Morávka u jeho pomníku u Prašného mostu v Praze 6. Nezúčastní se ale pietního aktu, který se každoročně koná na tomto místě, protože ho pořádá Český svaz bojovníků za svobodu

 Květiny položí k pomníku Václava Morávka o hodinu dříve, tedy ve 14 hodin. K místopředsedovi Senátu Jiřímu Oberfalzerovi se přidají také členové vedení Poslanecké sněmovny, Rady hl. města Prahy, Městské části Praha 6 a Společnosti Václava Morávka. Rozhodnutí vychází mimo jiné z usnesení Senátu, podle kterého se členům Senátu doporučuje zvážit osobní účast na vzpomínkových akcích pořádaných nebo spolupořádaných Českým svazem bojovníků za svobodu.

„Nemůžeme se účastnit akcí Českého svazu bojovníků za svobodu už z principu. Jejich vedení v současné době není zárukou, že akce proběhnou vždy pouze se záměrem uctivé připomínky významných osobností a jejich činů. Z toho důvodu jsme se v Senátu shodli, že budeme k akcím pořádaným ČSBS přistupovat s patřičnou obezřetností. A právě v tomto případě jsme se rozhodli připomínku uspořádat už o hodinu dříve. A já jsem rád, že se k nám připojí také místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Pikal, vedení pražského magistrátu a také Prahy 6, ale nakonec i členové Společnosti Václava Morávka, jejichž hlavním poselstvím je pečovat o odkaz tohoto úctyhodného hrdiny,“ uvedl místopředseda Senátu Jiří Oberfalzer, který na připomínkové akci od 14 hodin vystoupí.

Odbojář Václav Morávek zahynul při přestřelce s gestapem na pražském Prašném mostě 21. března 1942 ve věku 37 let. Byl posledním ze skupiny protinacistického odboje nazývaného gestapem Tři králové.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama