Jiří Robinson Roup

Hodnota našich cílů, se odvíjí od použitých prostředků.
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2010 15:04:59

Lídr trutnovské kandidátky se vzepřel Kalouskovi?

Lídr trutnovské kandidátky se vzepřel Kalouskovi?

Až do komunálních voleb mají členové TOP 09 Trutnov zapovězeno řešit v mediích své spory. Zatímco strana usiluje o dobytí nejvyšších pozic, lídr trutnovské kandidátky usiluje o 50 000 Kč a omluvu.

Na nedávném setkání zástupců MO TOP 09 Trutnov s místopředsedou strany Miroslavem Kalouskem byl dohodnut mediální smír mezi dvěma frakcemi, které vznikly v trutnovské MO TOP 09. Tento smír měl trvat alespoň do podzimních voleb, kdy by TOP 09 ráda obhájila pěkné výsledky, kterých dosáhla při volbě do poslanecké sněmovny. Členové trutnovské organizace se tedy na tomto jednání zavázali do budoucnosti vyhnout jakékoliv medializaci. Jak se zdá, lídr trutnovské kandidátky se však tímto doporučením nehodlá řídit a podal žalobu na ochranu osobnosti na bývalého místopředsedu MO TOP 09 Trutnov J.R.Roupa, který mezítím již z TOP 09 vystoupil a není tak nyní vázán informačním embargem, které svým členům strana uložila. Kandidát na trutnovského starostu podal žalobu, ve které viní bývalého místopředsedu MO TOP 09 z nenávistné kampaně, kterou proti němu tento vede. Ve své žalobě mimo jiné tvrdí, že nestál za dopisem zpochybňujícím platnost MO TOP 09 Trutnov (po které následovalo neplatné usnesení o neexistenci MO), že není pravda, že by neměl podporu členů MO TOP 09 Trutnov a mnoho dalšího. 
Otevírat tuto nešťastnou kapitolu těsně před zahájením volební kampaně je velmi odvážné a jen stěží se lze domnívat, že důvodem by mohlo být 50 000,- Kč,  které by měl žalovaný Roup lídrovi kandidátní listiny do zastupitelstva města za TOP 09 Trutnov zaplatit. 
Zdá se, že kruh se uzavírá. Členové strany o problémech uvnitř strany na veřejnosti hovořit nesmějí, a pokud členy strany již nejsou, přichází zastrašování pomocí žalob na ochranu osobnosti. Uvidíme, nakolik se tato taktika bude jevit jako úspěšná.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama