Jiří Robinson Roup

Hodnota našich cílů, se odvíjí od použitých prostředků.
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2010 7:43:04

Trutnovská koza TOP 09

Trutnovská koza TOP 09

Nedávná žaloba lídra kandidátní listiny trutnovské TOP 09 Michala Dufka proti mé osobě mne přiměla, abych se po delší době začal opět zabývat politickou situací okolo TOP 09 Trutnov.

Na začátku bylo nadšení

Vzestup politické strany TOP 09 byl mohutný a vítězný. Za úspěchem strany ve volbách do poslanecké sněmovny ale nestála ani tak mravenčí práce členů na nejnižších postech ve městech či vesnicích. TOP 09 byla spíše manažerský projekt, který však svým hodnotovým desaterem oslovil nemalou skupinu lidí, znechucených dosavadním politickým systémem. Systémem, o kterém se mnozí z nás domnívají, že nás dovlekl téměř na okraj propasti.

Charizma + inteligence

Stranická kostra TOP 09 byla vytvořena velmi rychle a následně měl započít proces nabírání členů, kteří se ztotožní s programovými cíli nově vzniklé strany. Do svého čela TOP 09 postavila charismatického vůdce, kterého si většina české společnosti váží. Mozkem strany se pak stal energický a houževnatý politik, s pragmatickým pohledem na svět. Miroslav Kalousek není bezesporu žádným idealistou. Je to člověk, který chce za svého života vyrýt hlubokou brázdu v našem politickém systému a jistě se mu to podaří. Dobrý start, který zřejmě vynese cenné body i v blížících se komunálních volbách, však pro mnoho členů a příznivců TOP 09 začíná mít hořkou příchuť.  

Na co je nám demokracie?

Nejnovější hořká pilulka pro členy MO TOP 09 Trutnov je “oficiální web Trutnovské Topky”. Jak se můžete přesvědčit v kontaktech na webu, na rozdíl od webu Dvůr Králové, nebo Vrchlabí, nejedná se o web místní organizace TOP 09. Webovou stránku www.top09trutnov.cz spravuje pan Karel Hlaváč, který kandiduje do trutnovského zastupitelstva za TOP 09, avšak členem TOP 09 dle kandidátní listiny není. Jako kontaktní osoba stránek, které se tváří jako stránky trutnovské TOPky, není -  jak by bylo logické - předseda místní organizace Jaroslav Dvorský, ale Iva Ježková, odvolaná předsedkyně trutnovské MO TOP 09.

Smírčí výbor rozhoduje

Karla Hlaváče přivedl na kandidátní listinu člen trutnovské strany TOP 09 Michal Dufek. Ten byl podepsán pod dopisem ze dne 18.7. 2010, ve kterém Iva Ježková zpochybnila platnost existence MO TOP 09 Trutnov. Na základě tohoto dopisu bylo nadřízenými orgány neoprávněně rozhodnuto, že  MO TOP 09 Trutnov nevznikla. To umožnilo regionu sestavit kandidátní listinu, bez ohledu na názor většiny tehdejších členů MO TOP 09 Trutnov.
Citujme z usnesení nejvyššího rozhodčího orgánu. Smírčí výbor ve svém usnesení uvádí:

Za situace, kdy platně vznikla místní organizace, nelze vzít souhlas s jejím ustavením zpět, resp. takové zpětvzetí nemá žádný vliv na existenci či neexistenci místní organizace. Pokud má krajský výbor za to, že místní organizace nefunguje správně, koná v rozporu s principy a zájmy strany a jiná opatření nevedou k nápravě, musí ji řádně zrušit. K tomu však nedošlo...”

Tato informace se však zřejmě stále ještě nedostala na stůl Ivy Ježkové nebo pana Hlaváče, byť bylo rozhodnutí Smírčího výboru vydáno již 2.9.2010.

Vlci mají hlad

Otázka, která se z celé kauzy vynořuje, je velmi znepokojivá. Jestliže nejsou lidé okolo “oficiálního webu Trutnovské Topky” ochotni respektovat rozhodnutí Smírčího výboru o existenci MO TOP 09, které je ekvivalentem soudního rozhodnutí nejvyšší instance, jak hodlají po úspěšném zvolení do zastupitelstva města zodpovědně a v souladu se zákony spravovat jim svěřené úřady? Jediná další možnost, která obyčejného pozorovatele napadne je ta, že to prostě kdesi nahoře v sekretariátech takto upekli. V Trutnově je MO TOP 09, ale vlastně tady není. Vlk se možná nažere, otázkou je, jestli koza zůstane celá.

Další informace
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama