Jiří Robinson Roup

Hodnota našich cílů, se odvíjí od použitých prostředků.
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2017 14:59:01

Začal restart trutnovské nemocnice

Začal restart trutnovské nemocnice

Ve čtvrtek, 16.3.2017 o půl sedmé večer, měli novináři na tiskové konferenci v Oblastní nemocnici Trutnov možnost seznámit se s novou dozorčí radou.


Náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví, Ing. Aleš Cabicar (TOP 09)Náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví, Ing. Aleš Cabicar (TOP 09), přítomným představil nové členy dozorčí rady, kteří do svého čela zvolili trutnovského podnikatele, Ing. Rudolfa Kaspera. Dalšími členy rady se stali MUDr. Jiří Adam, MUDr. Josef Kochan, MUDr. Silvie Šidáková, Roman Béla a starosta Žacléře, Miroslav Vlasák. 

Jednání byl přítomen také předseda představenstva Zdravotnického holdingu Královehradeckého kraje, Ing. Miroslav Procházka, MUDR. Martin Šimák, pověřený ředitel nemocnice, Ing. Totková, místopředsedkyně představenstva trutnovské nemocnice a  starosta města Trutnova, Mgr. Ivan Adamec. 

Pověřený ředitel nemocnice, MUDr. Martin Šimák, primář oddělení ARO, bude prozatím zajišťovat chod nemocnice do doby zvolení nového ředitele . Výběrové řízení je již vypsáno a dle  slov Ing. Miroslava Procházky, byla podána zatím pouze jediná přihláška. Dočasný ředitel, MUDr. M. Šimák by, podle svých slov nyní rád zklidnil situaci po personálním kolotoči, který tu v poslední době probíhal. Kromě personálních problémů by také rád započal cestu, která by měla vést ke zlepšení obrazu trutnovské nemocnice u veřejnosti.

Lov na zdravotní personál, který již delší dobu pořádá soukromá nemocnice ve Vrchlabí, není vyzbrojen pouze finančním střelivem a vlastnictvím regionálního deníku (denik.cz) společností Penta. “Hned první den si mne zavolal ředitel nemocnice, potřásl si se mnou rukou a srdečně mne přivítal. V Trutnově jsem ředitele za celých deset let neviděl.” Říká nejmenovaný špičkový lékař, který odešel z trutnovské nemocnice do vrchlabské. Ať už je to pravda, nebo se jedná o nadsázku, ilustruje to mikroklima, které v trutnovské nemocnici panovalo. Přitom ve Vrchlabí nemají žádné zdravotní perpetum mobile. Dříve či později budou chtít noví majitelé zisk. Zatímco pro holding může být ztráta nemocnice 1,5 milionu úspěch. investiční společnosti, a Penta není vyjimkou, tu jsou především kvůli vytváření zisku.

Ing. Rudolf Kasper uvedl, že nabídku svého působení v dozorčí radě přijal především proto, že trutnovskou nemocnici považuje za jednu z nejdůležitějších institucí Trutnovska. Vyzdvihl práci zaměstnanců nemocnice, na druhou stranu však upozornil na rezervy jak v interní komunikaci, tak i v komunikaci vně nemocnice. Nový předseda dozorčí rady vyjádřil přesvědčení, že dozorčí rada bude významněji spolupracovat s vedením nemocnice tak, aby pacienti byli maximálně spokojeni. Avizoval, že by se rád účastnil jednání představenstva nemocnice. “Koncepce nemocnice byla naposled zpracována před dvěma lety. Já si myslím, že aktuálním úkolem je zpracovat aktuální vizi a strategii. Je třeba si stanovit priority nemocnice a jak jich dosáhnout.” Uvedl Ing. Kasper.

Starosta města Ivan Adamec složení rady podpořil


Starosta města Trutnov Ivan AdamecStarosta města Ivan Adamec vyjádřil potěšení nad složením nové dozorčí rady a ocenil, že si dozorčí rada do svého čela zvolila člověka, který sice nemá lékařské vzdělání, zato má nepopiratelné manažerské schopnosti. 

Starosta vyjádřil touhu, aby došlo v nemocnici ke stabilizaci současné situace, která podle něj kulminovala několik posledních měsíců nebo spíše let. “Je tady potřeba začít s novým vedením a vybrat někoho, kdo nemocnici pozvedne.” Řekl starosta Adamec a připomenul, že zapracovat musí také primáři, aby se klima v nemocnici změnilo. 

Náměstek hejtmana Aleš Cabicar upozornil, že nemocnice v Trutnově si nevede ekonomicky špatně, v areálu jsou investice vidět. To však podle něj nestačí.   "Nemocnici tvoří hlavně ten tým lidí, který je uvnitř. Jestli ten nebude fungovat jako hodinky, nebude se moci jeden o druhého opřít, nebude tam důvěra ve vedení a nebude tam vzájemný respekt, tak můžete mít sebehezčí barák a je Vám k ničemu." Konstatoval náměstek hejtmana Aleš Cabicar.

 O formální členství se jednat nebude


MUDr. Silvie ŠidákováMUDr. Silvie Šidáková (TOP09): "Ze složení nové dozorčí rady mám dobrý pocit. Na včerejším jednání rady jsem navrhla pana Rudolfa Kaspera na post předsedy dozorčí rady hlavně proto, že věřím, že je to opravdový trutnovský patriot, který své manažerské schopnosti v čase již prokázal a pro nějž práce v dozorčí radě nebude jen formální záležitostí." Uvedla nová členka dozorčí rady MUDr. Silvie Šidáková, radní města Trutnov (TOP 09)     

Nový ředitel by se měl trutnovské nemocnice ujmout v květnu 2017. Boj o personál už je delší dobu v plné síle. Není však vše jen o penězích. Absence tiskové mluvčí, neinvenční sebepochlebné články na webu, to je překonaný a neudržitelný způsob práce. Včerejší tisková konference, namísto "účelového pouštění" informací spřízněným médiím, jak jsme tomu byli svědky v minulosti, je krok správným směrem. Je z toho patrné rozhodnutí, že i my tady v Trutnově chceme "nemocnici zítřka"

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama