Josef Švarcbek

Chci s vámi hasit problémy společnosti
  • KSČM
  • Planá
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2020 20:48:13

Nějak se ten kotlík přehřívá.

Nějak se ten kotlík přehřívá.

Pokud si západní země myslely, že to zvládnou a udělají multikulti Evropu, tak je vidět, že to nějak nefunguje. Když se do polévky dá moc ingrediencí, tak je z toho nepoživatina. Karel Čapek to ukázal v povídce Jak pejsek a kočička pekli dort.

 Nějak se ten kotlík přehřívá. Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Když se tak dívám na to, jak vandalové a násilníci napadli policii ve Frankfurtu, tak mě to připomnělo, že před několika týdny bylo něco podobného již ve Stuttgartu. Drogy, kameny flašky a napadení policajti. Policie je represivní složka z podstaty, ale její napadání kvůli kontrole prodejce drog či z toho důvodu, že by měla být rasistická, jak se šíří z USA, je přeci jen něco nového, na co Evropa nebyla zvyklá.  Asi si bude muset zvykat i na jiné věci. Je pouze otázka kam to povede.

Při pohledu do článku o radikálním islámu ve Francii, je to jistě další pohled na ten tavící kotlík. Jak je vidět, moc nefunguje a ty ingoty, co z něj padají nemají náležitou kvalitu, nebo kvalitu, která není kompatibilní se současnou evropskou civilizací. Ta je od Velké francouzské revoluce postavena na svobodě, rovnosti a bratrství.  Pod tímto heslem jsem se dopracovali k volebnímu rovnému, přímému volebnímu právu. Rovnosti žen, včetně volebního práva a náhle přichází radikální islám, který chce kolo dějin vrátit zpět, včetně méněcenného postavení žen.  Skvěle ke své propagaci používá zákonů západních zemí včetně zmíněného volebního práva. No a pak samozřejmě zvýšenou porodnost, což je taky skvělá zbraň, jak se demokraticky a bez násilí zmocnit hostitelské země.

Že se to stát nemůže? Ale může, pokud zachováme současná pravidla hry.  A jak k tomu mohlo dojít?  Chamtivost kapitalismu a politika kolonialismu vedla k tomu, že koloniální země postupně dovážely z koloniálních zemí pracovníky.  Pak stejně samozřejmě přicházela i elita z kolonií. Ti všichni v koloniálních zemích zůstávali, pokud to pro ně bylo výhodné nebo jim případně hrozilo v domovských zemích nebezpečí za prováděnou kolaboraci. Nárůst těchto imigrantů narůstal o to rychleji, jak bývalé kolonie získávali samostatnost. No a pak si našli cestu i nelegální migranti. A najednou se zjišťuje, že se tavící kotlík přehřívá a že migranti nedýchají pro novou zemi, spíše naopak, chtějí ji změnit ve svůj prospěch či dokonce zničit.  A sekularismus se stává starou veteší. Ta veteš však udělala moderní Evropu.

Německo si možná myslelo s paní Merkelovou, že to dokáže. My jim můžeme jen držet palce, ale Stuttgart a Frankfurt ukazují něco jiného. Naši občané tak nějak podvědomě tuší, že takovou masu jiných etnik a náboženských fanatiků naše republika nezvládne. To není žádný šovinismus nebo rasismus, ale obyčejný strach o svůj život, život a budoucnost dětí a vnuků bez násilí, které vidíme za našimi hranicemi.

Kandidát do Senátu za volební obvod č.3 Cheb               Josef Švarcbek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama