KONZERVATIVNÍ ALTERNATIVA

národně - konzervativní politické hnutí
  • KOAL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2018 12:50:58

František Němec: 15. březen 1939

František Němec: 15. březen 1939

79. výročí okupace českých zemí nacistickým Německem.

 

Dnes si připomínáme smutné výročí 15. března 1939 – německé nacistické okupace českých zemí a následné vyhlášení Protektorátu Čechy a Morava. Je to 79 let od doby, kdy německá vojska překročila hranice zbytku Československa, v té době již potupnou Mnichovskou dohodou okradeného o pohraniční území.

Někdo by mohl namítnout, že je to již dlouhá doba a že nemá velký smysl si tyto události připomínat a otevírat staré rány. Opak je pravdou. 

Opět žijeme v době kdy Německo, byť pod jinou vlajkou a jinou ideologií, napomáhá jako hegemon Evropské unie pošlapávat suverenitu evropských národních států a likvidovat tradiční hodnoty evropské civilizace.

Je dobré si vzpomenout, kam vedla politika appeasementu, tedy politika ustupování agresivním stranám. Bohužel stále platí, že kdo se nepoučil z minulosti, musí si ji zopakovat.

Dá se očekávat, že česká mainstreamová média (česká mnohdy jen v uvozovkách) toto výročí budou zcela ignorovat nebo maximálně někde proběhne sotva postřehnutelná zpráva. Čím to asi bude? Na to nechť si každý odpoví sám. Nepodceňuji inteligenci našich občanů.

Mgr. František Němec

Autor je místopředseda ČHNJ.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama