Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2020 22:08:00

Odmítnout poděkovat za poskytnutou pomoc je sprosté hulvátství a čirá nevděčnost

Odmítnout poděkovat za poskytnutou pomoc je sprosté hulvátství a čirá nevděčnost

Komentář na facebookovém profilu k postoji sněmovny vůči Tchaj-wanu.

Poslanecká sněmovna včera odmítla hlasy vládní koalice a samozřejmě hlasy komunistů a okamurovců usnesení, kterým bychom poděkovali Tchaj-wanu za pomoc kterou nám poskytli v době koronavirové krize. Jenom jeden poslanec hnutí ANO, poslanec Adam Kalous, se zachoval jako zdvořilý člověk.

Na Tchaj-wan můžeme mít odlišné politické názory. Jestli ho brát jako součást pevninské Číny, nebo jako samostatný státní útvar, nebo se můžeme bavit o jeho silnější autonomii. O tom lze politicky diskutovat, i když by si o tom samozřejmě měli rozhodnout sami Tchaj-wanci.

Chtěl bych jenom připomenout, že Tchaj-wan nám nezištně a zdarma poskytl pomoc v době nouze, zatímco pevninské Číně jsme za totéž tvrdě zaplatili a ještě se před jejími letadly hluboce klaněli.
Odmítnout poděkovat za poskytnutou pomoc je sprosté hulvátství a čirá nevděčnost. Je to jedna z nejhorších lidských vlastností. Je mi líto, ale zase se většina poslanců zachovala jako naprostí zbabělci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama