Karla Maříková

  • SPD
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.12.2022 12:45:00

Pane premiére, co je to dezinformace?

Pane premiére, co je to dezinformace?

Projev na 45. schůzi Poslanecké sněmovny 1. prosince 2022 – interpelace k boji proti dezinformacím

 Děkuji za slovo, paní předsedkyně.

Já bych měla jen takový dotaz. Pan premiér se tady zmiňuje o dezinformacích. Může nám tedy tady specifikovat, co to dezinformace je? Protože v minulosti viděli jsme to třeba za covidu, kdy se na počátku té pandemie šířilo tím internetovým prostorem, že třeba... nebo úplně nejjednodušší příklad, že covid je vyrobený v laboratoři. Tito lidé byli nazývány dezinformátory, ale po dvou letech vidíme, že je to pravda, protože přece ta informace, která dnes není třeba ověřená, tak my jí nemůžeme nazývat dezinformací, protože se za nějakou dobu může ukázat jako pravdivá.

Takže, pane premiére, prosím vás, prostřednictvím paní předsedkyně, můžete nám tady specifikovat, co je to dezinformace? A pokud tedy ten dotyčný bude nějakým způsobem buď blokováním potrestán, že to je dezinformace a za dva roky se ukáže, že to je pravda, tak jak k tomu přijde?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama