Kateřina Holzknechtová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2014 8:27:17

Kvóty dobrou političku neudělají, ale...

Kvóty dobrou političku neudělají, ale...

Stranické referendum ČSSD prosadilo 40 % zastupení žen na kandidátkách. Nejde o kouzelnickou hůlku, ale když už má šest tisíc členů strany tento názor, berme to jako příležitost i v tak chlapském kraji, jako je ten Ústecký.

   O čtyřicetiprocentním zastoupení žen na kandidátkách ČSSD, které těsně prosadilo stranické referendum, se dá diskutovat hodně dlouho. Je jasné, že nejde o žádnou kouzelnickou hůlku, jejímž mávnutím uděláme z české sociální demokracie stranu švédského nebo dánského typu. Tedy stranu s širokým zastoupením výborných političek na centrální i komunální úrovni. Když už ale šest tisíc sociálních demokratů pro kvóty hlasovalo, je třeba přijmout jejich názor jako příležitost.

    Fajn – pojďme do toho! I když jsou severní Čechy často vnímány jako kraj klasicky chlapský, v této oblasti jsme překvapivě byli průkopníky. Už podle názvu typicky mužskou funkci – hejtmana  (z německého Hauptmann, neboli hlavní muž) u nás vykonávala žena. Něco takového se zatím v naší zemi stalo jen na Plzeňsku a na chvíli ve středních Čechách.


    Je málo národů, kde jsou muži vnímáni tak dominantně jako v Německu a v Británii. A přitom právě Němci a Britové dali Evropě dvě nejvýraznější političky 20.století – zprvu Margaret Thatcherovou a dnes Angelu Merkelovou. Dámy ze severních Čech, to bychom měly brát jako výzvu... ☺ 


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama