Kateřina Trávníčková

  • KSČM
  • Vítkovice
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.10.2017 19:20:17

Hlasování komunistů v zastupitelstvu Ostravy - Vítkovic

Hlasování komunistů v zastupitelstvu Ostravy - Vítkovic

Nečiní mi nikterak zvláštní radost současná situace, avšak jakožto zastupitelka jsem nucena na ni adekvátně reagovat. Pro voliče je matoucí, když dva zastupitelé téže strany hlasují rozdílně a zároveň tím chci zamezit jakýmkoli dalším spekulacím.

A to na všech úrovních. Můžeme pronést tisíce plamenných projevů, můžeme napsat stohy prohlášení, ve skutečnosti se však počítají konkrétní činy, konkrétní úkony. V tomto případě navíc nezpochybnitelně zdokumentované. Takže.... Odkašlání.

Já, Kateřina Trávníčková, zvolena do zastupitelstva městského obvodu Ostrava - Vítkovice v komunálních volbách v roce 2014, důrazně se tímto distancuji od hlasování soudruha Vojtecha Kisse, toho času místostarosty v témže obvodu na zasedání zastupitelstva městského obvodu Ostrava - Vítkovice dne 18. 9. 2017. Jeho hlasování bylo v rozporu s volebním programem KSČM. Je velmi smutné, když se člen strany takto chová nejen ve vztahu ke straně, která jej nasadila na kandidátku právě s předpokladem, že bude jednat v souladu s jejím volebním programem, ale i vůči občanům, kteří mu dali důvěru díky tomuto volebnímu programu, který se zavázal hájit a prosazovat. Konkrétně jde o tyto body volebního programu:

- Dodržování transparentnosti výběrových řízení (včetně podlimitních) a zavedení účinného systému veřejného sledování zakázek od zadání až po realizaci.

- Vytváření legislativních předpokladů pro předcházení korupci ve veřejné správě a formulování protikorupčního programu, zaměřeného na činnost volených zástupců na všech úrovních státních a zastupitelských orgánů, ale i vyšších úředníků státní a veřejné správy. Omezení a regulování lobbingu podle zákonných pravidel.

Průběh diskuze a hlasování, díky kterému navržený systém veřejné kontroly neprošel o jeden hlas, a to hlas soudruha místostarosty Kisse, je možno shlédnout ZDE.

Volební program KSČM z roku 2014 lze ve formátu PDF stáhnout z TÉTO stránky.

Jsem si jistá, že mateřská základní organizace soudruha Kisse, jejímž předsedou je s. Jiří Tichý a MěV KSČM Ostrava v čele se s. Oldřichem Jakubkem se ke mně přidá.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama