Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.02.2023 10:01:00

Jihočeský kraj navštívil poslanec Karel Smetana

Jihočeský kraj navštívil poslanec Karel Smetana

Ve čtvrtek 2. února navštívil Jihočeský kraj místopředseda zemědělského výboru Poslanecké sněmovny, poslanec KDU-ČSL z Olomouckého kraje Karel Smetana.

V doprovodu náměstka hejtmana Františka Talíře navštívil zemědělce a podiskutoval s nimi o aktuálních výzvách nejen v zemědělském sektoru.

První zastávka proběhla na farmě v Domašíně na Jindřichohradecku, kde si poslanec prohlédl místní provoz a podiskutoval s vedením farmy. Následně se v Křenovicích u Českých Budějovic podíval i na rodinnou farmu rodiny Placandů, jejíž záběr zejména v živočišné výrobě je obdivuhodný.

Následovala beseda s řadou mladých i starších zemědělců v Českých Budějovicích, kde došlo i na aktuální politická témata. Spousta rozumných opatření státu naráží na reálné životní podmínky zemědělců. Např. snaha chránit půdu před erozí zatížila skrze nová pravidla zemědělce byrokracií. Dalším velkým tématem je chování odběratelů a co může stát udělat s nekalou soutěží v této oblasti.

Zúčastnění jistě nenabyli dojmu, že existují snadná a efektivní řešení těchto problémů, ale diskutovat o nich, sdílet zkušenosti a následně hledat cesty řešení je základ toho, aby se situace změnila k lepšímu. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama