Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2018 16:33:00

KDU-ČSL posílá do boje o Senát dvanáct kandidátů, tři další podporuje

KDU-ČSL posílá do boje o Senát dvanáct kandidátů, tři další podporuje

KDU-ČSL oficiálně zahájila kampaň před podzimními volbami do Senátu. Jako zastřešující heslo zvolili lidovci „Senát jim nedáme”.

 Podle jejich předsedy Pavla Bělobrádka jde o všechny, kteří torpédují naší demokracii a ohýbají ústavní zvyklosti. KDU-ČSL posílá do boje o mandáty 12 vlastních kandidátů, 3 další podporuje.

Mezi kandidáty za KDU-ČSL je i sám Pavel Bělobrádek, který kandiduje ve svém domovském regionu Náchodska. „Opustit Sněmovnu by nebylo lehké, ale teď po dvaceti letech bude hrát Senát svou nejzásadnější roli. Proto jsem se rozhodl přijmout výzvu a zabojovat o místo v této parlamentní komoře,” říká o své kandidatuře. Dalším uchazečem o senátorské křeslo je místopředseda a bývalý ministr kultury Daniel Herman. Ten kandiduje na Chrudimsku - v regionu, kterému dluží za záchranu své maminky před pronásledováním za druhé světové války.

S podporou lidovců a dalších stran kandiduje do Senátu také vysokoškolský pedagog a někdejší šéf Akademie věd ČR Jiří Drahoš nebo bývalý poradce Václava Havla a diplomat Pavel Fischer. Mandát letos obhajují tři stávající senátoři a členové klubu KDU-ČSL a nezávislí - Jiří Čunek, který je zároveň zlínským hejtmanem, Zdeněk Brož a Patrik Kunčar. Za STAN a KDU-ČSL kandiduje i bývalý ředitel think-tanku IKDP Bob Fliedr.

Za KDU-ČSL také kandidují:
Jan Borgula - Benešov
Marie Dudíková - Třebíč
Jaroslav Fidrmuc - Prostějov
Hayato Okamura - Praha 8
Jan Špilar - Brno (město)
Josef Vícha - Opava
Richard Zemánek - Břeclav

Informace o kandidátech za KDU-ČSL je možné najít na webu ZDE. Ten obsahuje krátké medailonky kandidátů, fotky a postupně budou přibývat i video komentáře uchazečů o senátorská křesla. Na webu jsou také tiskové zprávy i články o úspěších stávajících senátorů z klubu KDU-ČSL a nezávislí, dále informace o tom, proč je Senát důležitý a jaké má kompetence.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama