Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2018 6:32:00

Koalice Spojené síly pro Prahu bude iniciovat vznik Muzea nesvobody

Koalice Spojené síly pro Prahu bude iniciovat vznik Muzea nesvobody

Připomínáme si padesát let od okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy, a to právě v době, kdy vláda ČR se poprvé od pádu komunistického režimu opírá o hlasy komunistů.

 Navíc je soustavně napadána svoboda slova a z úst nejvyšších ústavních činitelů jsou atakováni novináři.

Považujeme za důležité si stále připomínat, co doba nesvobody a totality pro náš národ znamenala. Proto chceme iniciovat v pražském zastupitelstvu vznik Muzea nesvobody. Jsme přesvědčeni, že je velká chyba státu i města Prahy, že dosud takové muzeum nezřídilo, ač v okolních zemích bývalého komunistického bloku taková muzea existují. Platí totiž, že kdo zapomíná na své dějiny, je odsouzen je opakovat.

„Chceme přispět ke vzniku místa, které by nám trvale připomínalo, jak vzácná a cenná svoboda je. Svoboda člověka je základním kamenem demokracie a ústavy. Je třeba ji dnes a denně bránit a nedopustit demontáž demokratických principů,“ uvedl kandidát na primátora, předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

„Nástup komunistické hrůzovlády či jiné totality nesmíme už nikdy znovu připustit. Proto je třeba vytvořit pamětní místo, kde by se každý návštěvník mohl podrobně a na vlastní oči seznámit, jak vypadal život v nesvobodě, za hranicemi obehnanými ostnatým drátem v zemi okupované sovětskými vojsky“, říká kandidátka za koalici Spojené síly pro Prahu do Zastupitelstva hlavního města Prahy Hana Kordová Marvanová (STAN).

„Podíváme-li se na ostatní státy bývalého tzv. Východního bloku, pak ve všech, vyjma Ruska, došlo k transformaci komunistické strany. Přesněji řečeno vyjma Ruska a České republiky, kde se opět po třiceti letech podílí na řízení státu komunisté, a tudíž i přímo ovlivňují životy jeho občanů. A to je alarmující,“ uvádí k iniciativě současný radní hl. m. Prahy pro oblast kultury, památkové péče, výstavnictví a cestovního ruchu Jan Wolf (KDU-ČSL).

Pevně věříme, že všechna demokratická uskupení, která budou zvolena do pražského zastupitelstva, založení tohoto Muzea nesvobody v Praze podpoří.

JUDr. Jiří Pospíšil (TOP09) – kandidát na primátora hl. m. Prahy
JUDr. Hana Kordová Marvanová (STAN) – kandidátka do zastupitelstva hl. m. Prahy
Jan Wolf (KDU-ČSL) – radní hl. m. Prahy pro oblast kultury, památkové péče, výstavnictví a cestovního ruchu

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama