Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.01.2020 13:17:00

Novým předsedou KDU-ČSL se stal Marian Jurečka

Novým předsedou KDU-ČSL se stal Marian Jurečka

Ve volbě předsedy na mimořádném sjezdu strany zvítězil Marian Jurečka se ziskem 205 hlasů. Na druhém místě skončil Jan Bartošek, který získal 142 hlasů. Třetí se umístnil Jan Horníček s 10 hlasy.

 „Pojďme společně budovat lepší společnosti pro naše děti," apeloval ve svém úvodním projevu nově zvolený předseda strany Marian Jurečka. Poděkoval i ostatním kandidátům Janu Bartoškovi a Tomáši Zdechovskému. Také ocenil projev Jana Horníčka, který zdůrazňoval potřebu starat se o přírodu, tak abychom ji mohli předat dalším generacím.

Na své první tiskové konferenci v roli předsedy KDU-ČSL řekl Marian Jurečka, že by chtěl ve sněmovních volbách získat přes 500 tisíc hlasů a navázat tak na slavnou éru za dob bývalého předsedy Josefa Luxe.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama