Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.07.2011 14:25:00

Reklamy v historickém centru? Hnus bez pravidel

Reklamy v historickém centru? Hnus bez pravidel

Centrum Prahy čím dál tím více zaplevelují velkoplošné reklamy, které svojí necitlivostí a nabubřelostí hyzdí jedinečnou atmosféru památkové zóny UNESCO.

Obvodní výbor KDU-ČSL Praha 1 a Změna pro Prahu 1 tento trend posledních let zásadně odmítá a vyzývá radnici městské části a vedení hl. města Prahy k nápravě!

 „V civilizovaných městech s politicky vyspělejší reprezentací je podobná praxe nepředstavitelná. Dokonce i velké světové řetězce podřizují volbu barev a materiálu svých vývěsních štítů koloritu města a o velkoplošné reklamě v historickém jádru města nelze ani hovořit," uvádí předseda KDU-ČSL Praha 1 Jan Wolf.

  Do očí bijícím příkladem může být obří reklama firmy Tesco v průčelí domu na rohu Národní třídy a ulice 28. října, která doslova zabíjí pohled minimálně od Spálené ulice. Dalším příkladem je reklama Mattoni která je jak na budově Špalíčku (roh Václavského nám. a ulice 28 října) tak na domu na Staroměstském náměstí nebo řadu let plně zahalené mýtné věže na Mostě legií, jejichž oprava sponzorovaná pražským vodárenským monopolem firmou Veolia postupuje šnečím tempem a pracovní aktivitu zde prakticky není možné zaznamenat!

  „Reklamy, často pod záminkou bohulibosti a mecenášství, zasazují takřka boxerský úder estetice našeho hlavního města a dávají mu punc laciného diskontu ve středu Evropy. Toto si Praha nezaslouží. Po vzoru jiných kulturních měst chceme usilovat o to, aby byl způsob reklamy při určitém respektu k soukromého vlastnictví umravněn a aby byla dána jasná pravidla platící pro všechny," dodává Wolf.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama