Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.10.2020 9:25:00

Senátorský klub navrhuje na post místopředsedkyně Jitku Seitlovou

Senátorský klub navrhuje na post místopředsedkyně Jitku Seitlovou

I v novém vedení Senátu Parlamentu ČR bude mít KDU-ČSL výrazné zastoupení. Senátorka Jitka Seitlová by měla vystřídat na pozici místopředsedkyně horní komory Miluši Horskou, která by měla jako předsedkyně nově vést výbor pro sociální politiku.

 „Vážím si nominace od senátorského klubu KDU-ČSL a nezávislí. Ve funkci místopředsedkyně Senátu budu chtít zhodnotit své dosavadní zkušenosti z mandátů v horní komoře, ale i z činnosti zástupkyně veřejného ochránce práv,“ sdělila Seitlová, která věří v produktivní spolupráci vedení Senátu.

Ve funkci by měla nahradit dosavadní místopředsedkyni Senátu Miluši Horskou. Ta po osmi letech opouští tento post a nově zasedne jako předsedkyně výboru pro sociální politiku. „V novém výboru bych chtěla podpořit témata, která v naší legislativě dosud chybí, např. dostupné bydlení a sociální podnikání,“ řekla Horská.

„Na základě dohody klubů zůstane předsedou Senátu i pro další dva roky Miloš Vystrčil z ODS,“ což potvrdila předsedkyně klubu KDU-ČSL a nezávislí a první místopředsedkyně strany Šárka Jelínková.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama