Ladislav Okleštěk

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.02.2020 5:29:00

Žádná zdravá společnost se neobejde bez sportovců

Žádná zdravá společnost se neobejde bez sportovců

Desítky miliónů korun pro sportovní kluby. Hejtmanství jim přispělo na chod i práci s dětmi.

Krajská podpora sportu nejsou jen prázdná slova. V pondělí 10. února se o tom přesvědčili zástupci sportovních klubů, kterým hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk a jeho náměstek pro sport Petr Vrána předali smlouvy o poskytnuté dotační podpoře.

„Zástupci sportovních klubů nám často říkají, že se bez krajských peněz neobejdou. Já to vidím přesně naopak – žádná zdravá společnost, a tím pádem ani náš kraj, se neobejde bez sportovců,“ uvedl hejtman Okleštěk.

Mezi sportovní kluby rozdělilo hejtmanství více než 55,6 miliónu korun. Celkem vyhovělo desítkám žadatelů o dotace. Čtyři milióny korun tak pomohou například mládežnickému oddílu hokeje v Olomouci. Další peníze dostanou hokejisté v Přerově a v Šumperku.

„Krajská podpora jde ale napříč všemi sportovními odvětvími. Chceme, aby v Olomouckém kraji mohl sportovat každý, kdo o to projeví zájem,“ dodal náměstek hejtmana pro oblast sportu Petr Vrána.

Kromě přímé podpory tělovýchovných klubů investuje hejtmanství také do modernizací hřišť a tělocvičen. Popularizaci sportu pak zajišťuje například anketa Sportovec Olomouckého kraje. Vítěze za loňský rok oznámí její pořadatelé 27. února v přerovském Městském domě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama