Leo Luzar

  • Ostrava-Jih
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2018 22:00:38

Ocelové srdce republiky před infarktem?

Ocelové srdce republiky před infarktem?

ArcelorMittal Ostrava, prodej,

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

ArcelorMittal Ostrava a.s. je největším hutním podnikem v České republice. Je také jedním z největších zaměstnavatelů v Ostravě a Moravskoslezském kraji. Je ale také společností, která významnou měrou přispívá k sociálnímu klidu v ostravském regionu. A nyní přichází zpráva, že z důvodu expanze do hutí Ilva v italském městě Taranto je nucena Evropskou komisí, mající strach z ohrožení hospodářské soutěže, předložit kompenzační balíček. A co si pod tím máme představit? Zřejmě to, že aby firma nezískala dominantní postavení na trhu, bude nucena prodat část svých jiných obdobných aktiv. Z prvních zpráv nelze moc spekulovat, ale prosákly informace, že Evropské komisi nabídli jinou kompenzaci než Ostravské hutě, do kterých aktivně investovali miliardy korun za účelem splnění ekologických limitů.

Toto se prý ale nesetkalo s pochopením Evropské komise, a tak asi obětují Ostravu! Kdo v komisi hájí zájmy České republiky?! Kdo z vlády v demisi už jedná s Evropskou komisí o možnosti zachovat výrobu v Ostravě?!

Škarohlídi mi jistě odpoví, vždyť se nic neděje, jen se změní vlastník a výroba pojede dál. Tak ksakru otevřete oči! Amerika začala obchodní válku v oblasti železa a hliníku a pokud dovolíme nyní majetkové eskamotérství v tomto segmentu, je to na zavření hutí bez vlastnických jistot odbytu. Když se totiž podíváte na mapu podniků ArcelorMittal v Evropě, musí všem být jasné, že se to chystá.

Pane premiére okamžitě řešte tuto situaci v Evropské komisi, než bude pozdě!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama