Leo Luzar

  • Ostrava-Jih
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.04.2021 15:11:27 - PetrMih

agresivní lobbing jaderných elektráren

Dobrý den, Děkuji za odpověď ohledně technologických projektů. Myslím, si že občané transparentnost zakázek ocení. Nemýlím-li se, že jaderné elektrárny jsou obecně chtěné lidmi, jsou-li funkční a plně bezpečné. Zajišťují stabilitu dodávek pro celý region, neboť náhradní zdroje je technicky obtížné rychle a efektivně zapojit v případě akutní zvýšené spotřeby energií. Objevuje se agresivní lobbing nejen pro konkrétní řešení, ale i proti konkurenci. Lze zajistit to, aby si byl občan jistý, že nebude možné vyřadit soutěžní nabídky bez udání technických důvodů jen pro údajnou nespecifikovanou "bezpečnostně-geopolitickou" hrozbu? Nevidím důvod, proč případně nesdělit, která část z technického celku (výrobní číslo) a proč by případně nesplňovala bezpečnostně politické zadání.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.04.2021 20:31:47 - Leo Luzar
 Dobrý den, tento vámi popisovaný problém by vyřešilo pouze referendum a vhodně zvolená otázka. KSČM prosazuje již dlouho zákon o referendu a tyto celospolečenské otázky jsou přesně takové, které by mohli občané svobodně, ale i rozhodně vyřešit. Leo Luzar