MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.01.2016 11:36:41

Chování řidičů versus strážci zákona

Chování řidičů versus strážci zákona

Mám interpelaci na ministra vnitra, netýká se migrace a ani uprchlíků, je daleko prozaičtější, týká se především našich občanů.

 

Od policistů jsem byl informován, že v poslední době značně přibývá případů, kdy řidič neuposlechne jejich výzvy k zastavení a ujíždí. Tento z pohledu bezpečnosti, pořádku i společenské morálky těžko omluvitelný čin je však kvalifikován „toliko“ jako přestupek. To pomíjím, že pro strážce zákona a pořádku samotné je to bezpochyby velmi demotivující. Zajímal by mne Váš názor a možná cesta ke změně.


Stejně tak právní předpis ukládá v určitých případech povinnost řidiče odstranit kouli tažného zařízení. Bohužel, všední praxe je naprosto jiná. Přestože zvláště při parkování pak dochází k četnému poškození jiných vozidel a to včetně SPZ. Což může být poškozenému citelně pokutováno. Při běžné obhlídce nepříliš zaplněného parkoviště u prodejny jednoho obchodního řetězce jsem v okamžiku napočítal 17 vozidel s nesklopeným či neodšroubovaným tažným zařízením. Je to policisty vůbec kontrolováno? A je, či nemohlo by to být v kompetencích městské policie?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama