MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.12.2010 23:25:20

MV ČR - interpelace k řešení problémů ve zdravotnictví

MV ČR - interpelace k řešení problémů ve zdravotnictví

Vážený pane vicepremiére a ministře, dovolte mi stručnou písemnou interpelaci, neboť mj. jako opoziční poslanec dosud v PS PČR nevnímám přes předvolební proklamace příliš ochotu k vzájemné diskuzi mezi koalicí a opozicí.

Jde sice o problémy všední, o to pro běžný život občanů důležitější.

1.      Jak  hodláte přispět ze strany MV a PČR k řešení opakovaných problémů neplatících cizinců vyhledávajících ošetření v českých zdravotnických zařízeních? Zájem Cizinecké policie je minimální a u cizinců-bezdomovců prakticky nulový. Přitom nemocnice či záchranná služba má minimum možností k ověřování totožnosti a dalším krokům.

2.      Jak a kdy začnete řešit ve spolupráci s dalšími resorty problém bezdomovectví jako takový? Žebrání u stanic metra, znečišťování prostředků MHD, obtěžování cestujících zápachem, alkoholismem, ohrožování malhygienou, krádeže měděných okapů, nákupních vozíků  atd. – to jsou nesporné a nepřehlédnutelné problémy. Nebo předvolební pouliční hlídky „gard“ VV byly toliko dalším projevem pouhého populismu?

3.      Máte připraven pragmatický návrh, jak řešit problematiku výkupu kradených kovových předmětů v síti sběrných surovin?

4.      Jak hodláte zasáhnout proti narůstající skutečné agresivitě na českých silnicích,  zvláště pak za situace, kdy P ČR trpí a trpět bude chronickým nedostatkem financí? Občasné měření rychlosti je naprosto neúčinné.

5.      Jak bude určen, postižen a s ohledem na nedostatek financí P ČR i pokutován viník dopravní nehody, jsou-li řidiči vyzýváni k tomu, aby policisty s ohledem na jejich vytížení k nehodám nepovolávali? Neotevíráte tak pod rouškou úspor spíše i korupční prostředí?

6.      Zamýšlíte v situaci, kdy i díky Vaším krokům se P ČR stává méně akceschopnou, posílit pravomoci městské a obecní policie? Jak?

7.      Zamýšlíte ve spolupráci se svým stranickým skutečným šéfem panem ministrem Bártou přehodnotit opakované nové povinné vybavování autolékárniček? S veškerou úctou – jako lékař bych více ocenil, kdyby kromě nesporně a obávám se, že ne vždy zcela nezištně zajištěného zisku jejich výrobců a prodejců byl spíše kladen důraz na výcvik řidičů v poskytování první pomoci a postihování jejího neposkytnutí. Dosud jde o vyslovené plýtvání zdravotnickým,  nikdy nepoužitým materiálem. Nebo se naopak nově dohodneme na povinném vybavení každého vozidla laickým defibrilátorem?

 

S díky, pozdravem a přáním klidných prvních vánočních svátků ve funkci

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama