MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2015 20:11:39

Metro a bezpečnost

Metro a bezpečnost

Dopis primátorce hl. města Prahy ve věci zvýšené bezpečnosti cestování v metru ze dne 1.4.2015.

 

Vážená paní primátorko, dovolte mi, jako poslanci za HMP, obrátit se na Vás s podnětem, který má svůj důvod v událostech z posledních dnů, ale i týdnů až měsíců. Mám na mysli opakované útoky na spoluobčany v metru - a to zvláště trasy B. Přiznávám, že na věci mám osobní zájem, neboť tuto linku sám využívám.

Chápu, že bezpečnost v hlavním městě Praze je komplexní problém a agresivita uvnitř společnosti se stává standardem. Jde o problém jistě celospolečenský. Nicméně uvítal bych větší aktivitu strážníků MP HMP mj. právě na linkách a stanicích metra. Dosud šlo o dopravu spolehlivou, čistou a bezpečnou. Bohužel, její jistá odlehlost s minimem personálu právě vyhovuje kriminálním a asociálním živlům. Prakticky denně jsem na peronech obtěžován žebrajícími smradlavými individui, která po odmítnutí Vás zahrnou urážkami nejhrubšího zrna. Pochybuji, že disponují kartou opencard, což ve srovnání s napadeními je jistě maličkost, ale není to Prahy důstojné a navíc je to podhoubí k dalším problémům.

Dále bych Vás chtěl požádat o odměnění strážníka, který se včera, ač mimo službu, zastal dámy ve stanici Národní. Klobouk dolů, muž a policista na svém místě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama