MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2015 13:47:51

Nesmyslné zpoplatňování dálnic pro osobní automobily v zemích EU

Nesmyslné zpoplatňování dálnic pro osobní automobily v zemích EU

Dopis eurokomisařce Jourové s podnětem pro Evropskou komisi ze dne 1.4.2015.

 

Vážená paní eurokomisařko,  dovolte mi obrátit se na Vás s podněty pro Evropskou komisi, které ale svým způsobem mohou patřit i přímo do Vašich kompetencí.

  1. Dále pokračující zpoplatňování dálnic i pro osobní automobily v zemích EU, které z mého pohledu je vlastně zpoplatněním práva na svobodu pohybu, je většinou nastaveno na 10 dnů, měsíc a rok. Soudím, že mj. s ohledem na dovolené, je to značně nesmyslné. Mnoho cest do zahraničí si lidé přeci plánují na 2 týdny. Z tohoto pohledu se mi pro všechny země EU jako optimálnější jeví varianta známky patnáctidenní. To by pochopitelně mělo platit i pro naši ČR. Ostatně všichni se oháníme i podporou turistického ruchu.

  2. Při cestách do exotičtějších destinací místní obchodníci i obyvatelé vyžadují při drobných platbách spíše dolary. Důvod je prostý, USA má již jednodolarovou bankovku a mince místní banky nepřijímají. My s eury jsme v nevýhodě.  Příliš nechápu, proč eurobankovky začínají až hodnotou 5 euro. Paradoxně pak zase existují bankovky od 100 eur dokonce výše. Zkuste však v drobném obchůdku, včetně benzínové pumpy, platit pětiseteurovou bankovkou! Jistě, my v ČR eura zatím nemáme, ale při cestách po Evropě je zato má peněženka nabita četnými mincemi. Nebylo by proto vhodnější nominální hodnoty eurobankovek přehodnotit a začít též jednoeurovou?

    To je vše. Věřím, že stručnost není na překážku. Těším se na Vaši odpověď.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama