MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2016 9:43:51

Povinná výměna autolékárniček

Povinná výměna autolékárniček

Interpelace na ministra dopravy ve věci povinné výměny autolékárniček

 

Vážený pane ministře,

dovolte mi, jako lékaři i řidiči, obrátit se na Vás s interpelací ve věci povinné výměny autolékárniček. Zkusil jsem to již u pana ministra zdravotnictví, ale s ohledem na kompetence jsem byl odkázán na Vás.

Mohl bych sáhodlouze vypsat důvody, které mne k této interpelaci vedou. Ale zkusím být velmi stručný. Prostě mi připadá zcela zbytečné, pominu-li zisk výrobců a prodejců, během každých 4 let vyhazovat celé 3 až 4 milióny dokonce naprosto nepoužitých lékárniček, kde povinná výbava zůstává v originálních obalech. A nebyla-li použita, tak bezpochyby splňuje podmínky pro nouzové laické a s ohledem na další okolnosti „čisté“ použití. Co by možná za tento zdravotnický materiál v některých zemích tzv. třetího světa dali.

Ve vší úctě, připadá mi to nejen pro majitele vozidel obtěžující, ale i jako obrovské plýtvání. Jistě i z pohledu pana ministra životního prostředí. Jak asi vysoká hora z těch miliónů vyhozených autolékárniček vznikne? To vše, bohužel, za situace, kdy dnes čím dál více řidičů od nehody ujíždí, natož aby poskytli pomoc. Tím striktně sterilní laický operační zákrok v příkopu u silnice už je opravdu velmi naivní představou. Ale to je již jiný problém.

Věřím, že prodloužení exspirace povinných lékárniček zdraví lidí a bezpečnost provozu neohrozí. Naopak, ač jde o maličkost, to lidé a životní prostředí spíše ocení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout