MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.07.2023 4:31:00

Ministr vnitra v roli neználka

Ministr vnitra v roli neználka

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vyjádření ministra Rakušana k případu Rostislava Zorikova

 Rostislav Zorikov, který je zetěm šéfa ruského zbrojařského holdingu Taktičeskoje raketnoje vooruženije (KTRV) Borise Obnosova, by se mohl ocitnout na českém sankčním seznamu. Oznámil to ve čtvrtek ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) na Twitteru. Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) to odmítl komentovat s tím, že proces probíhá v utajovaném režimu.

No, a takhle to tady funguje. Připadne vám to ještě normální? Je to podobné, jako když policie přijela zatknout Krejčíře a někdo z příslušníků mu umožnil utéci.

V tomto případě roli "neználka" sehrává ministr vnitra. Přes média provést veřejné upozornění někomu, že mu stát jde zabavovat majetek. V bezpečnostní komunitě vzbudilo Rakušanovo vyjádření do médií jemně řečeno rozpaky. „Takovéto příspěvky docílí jen toho, že nebude co zmrazit. O sankcích se nemá mluvit veřejně, jinak nemají smysl,“ řekl Novinkám zdroj, obeznámený s děním.

Pane Rakušane, tak snad raději ty koláže a teatrální vystoupení na střeše ministerstva, tam jste nepřekonatelný.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama