MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2022 16:44:00

Zvláštní projev neúcty a nedůvěry k hygienické službě

Zvláštní projev neúcty a nedůvěry k hygienické službě

Komentář na facebookovém profilu k pandemickému zákonu.

 Zdravím všechny,

V úterý 29.11. končí platnost pandemického zákona, přijatého pro řešení epidemie covidu-19. Řídit epidemii dál umožní podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) nové vyhlášky.

Pandemický zákon byl přijat v únoru 2021, novelizován byl navzdory kritice a obstrukcím opozice letos v únoru. „Pandemický zákon jsme dle Válka potřebovali z toho důvodu, abychom měli přechodné období a pro další vlnu nákazy. „Kdyby se – nedej Bože – objevila.“

Některá opatření ministerstvo podle něj vtělilo do vyhlášky, hotová budou do konce listopadu. V polovině prosince ministerstvo také předloží do připomínkového řízení nový zákon, který je podle Válka přiblíží podobným institucím v zemích západní Evropy.

Sečteno a podtrženo:

Když opozice bojovala přes noc ve sněmovně proti přijetí novely pandemického zákona s koncem účinnosti 29.11., měla pravdu.

Šlo o novelu, která se nemohla s novou vlnou covidu potkat, protože její konec byl naplánován brzy, a navíc při tom existovaly jiné standardní nástroje, jak vlnu pandemie řešit i bez pandemického zákona.

5K na novelizaci PZ trvala jen z politických důvodů, žádné racionální tam nebyly, průkaz soudržnosti a síly 108 hlasů.

Systém hygienické služby, která nás provedla pandemickými roky 2020 až 2022, dle Válka vyžaduje reorganizaci, zdá se, že jde hlavně o to, aby byl oslaben vliv krajských hygieniků a moc byla centralizována.

Zvláštní projev neúcty a nedůvěry k hygienické službě.

Tak uvidíme, co přijde. Podrobnosti o chystaných vyhláškách a opatřeních zatím nejsou známy.

Použity citace z Práva 27.11.2022

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama