ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.06.2010 15:21:07

Mým základním programem je sjednocení ODS

Mým základním programem je sjednocení ODS

Nominační projev na místopředsedu ODS na Kongresu.

Vážené dámy, vážení pánové.

rozhodl jsem se kandidovat do vedení strany, protože chci ODS nabídnout svou práci a svoje zkušenosti.

Byl jsem třikrát zvolen do zastupitelstva Kolína, dvakrát do sněmovny a dvakrát do Evropského parlamentu. Jsem předsedou oblasti, byl jsem místopředsedou regionu, od roku 2000 jsem členem výkonné rady. Připravoval jsem několik volebních kampaní, naposledy letos ve Středočeském kraji.Mám zkušenosti na všech úrovních práce ve straně, v komunální politice, ve sněmovně i na ministerstvu. Mám výborné osobní i pracovní kontakty napříč celou ODS. Umím dobře vyjednávat, jsem loajální a respektuji přijatá rozhodnutí.

Byl jsem nominován ve Středočeském regionu, v Pražském regionu a v Plzeňském regionu. Nemám žádné vládní ambice. Práce pro Občanskou demokratickou stranu bude pro mne na prvním místě a budu se jí věnovat tak, jak bude třeba.

Náš kongres se koná krátce po volbách. Tyto volby zásadně změnily politickou situaci v naší zemi. Náš program vyhrál, ale naše strana ne.

V kampani jsme žádali voliče, aby zabránili dalšímu zadlužování, podpořili reformy a odmítli Paroubka. V tom jsme uspěli. Paroubek už dávno rezignoval, vzniká kolice, která zadlužování zastaví. Tato koalice má největší reformní potenciál v historii České republiky. To je pro nás nová příležitost, největší po reformách vlády Václava Klause na počátku devadesátých let.

Naše strana však ztratila ohromné množství voličů a cenou pozici jediné pravicové strany. Současně se na politické scéně objevily dvě nové nelevicové strany. Jsou to silné parlamentní strany, mají své poslance, budou mít své ministry a náměstky, budou mít peníze.

My jim pomáháme sestavit vládní program a úspěšně vládnout. Již na podzim se však v komunálních a senátních volbách postaví proti nám a budeme s nimi soupeřit.

Přiznejme si již dnes, že vládu sestavujeme více shodou šťastných okolností než díky našemu úspěchu.

Čeká nás hodně práce. Budeme potřebovat lidi do vlády, na ministerstva, poslanci budou tvrdě pracovat ve sněmovně. Připravujeme komunální a senátní kampaň a záhy začneme sestavovat kandidátky do krajů. Každý bude užitečný.

Mým základním programem je sjednocení ODS. Chci spojovat všechny skupiny a proudy. Přestaňme se rozdělovat na Moravu a Čechy, na senátory, poslance, krajánky a starosty, na hodné a nehodné, na přátele golfových hřišť nebo veřejných lázní. Uspět můžeme pouze společně. Jednotná ODS má šanci opět vítězit.

Budu prosazovat změnu v práci výkonné rady a všech dalších vnitrostranických orgánů. Jejich členové musí dostávat návrhy, o kterých rozhodnou, a ne rozhodnutí, se kterými nezbývá než souhlasit, protože tisková konference právě proběhla.

Chci, aby se ODS vrátila ke svým základním programovým myšlenkám. Politika je u mne především soutěž ideí, a teprve na druhém místě hledání cesty k jejich realizaci. Programové zásady nemůžeme nahradit výměnnými obchody či výhodnými dohodami.

Trvám na standardních postupech. V ODS a za ODS mohou rozhodovat pouze ti, kdo jsou jejími členy a kdo získali v demokratických vnitrostranický volbách právo mluvit jménem oblasti či regionu.

Jako člen vedení, který nebude vázán povinnostmi ve vládě a ve sněmovně, jsem připraven převzít odpovědnost za přípravu voleb. Mám s přípravou kampaně velké zkušenosti, baví mě to a mám za sebou skvělý a zkušený tým, na který se mohu plně spolehnout. Chci prosadit okamžité sestavení koordinačního volebního štábu a rychle a účinně podpořit všechny naše kandidáty v obcích i do senátu.

Máme jedinečnou a neopakovatelnou příležitost prosadit reformy, které naše země potřebuje. Chceme, aby byla Česká republika úspěšná a aby se zde lidem dobře žilo.

Cesta k úspěchu vede přes vzdělání. Rozhodně musíme prosadit změnu ve vzdělávání. Být vzdělaný se musí vyplatit. Učitel, dobrý učitel, musí být znovu váženým občanem.

Budeme bohatí, když budeme vytvářet hodnoty. Podporujeme zaměstnanost. Pracovat se vždy musí vyplatit. Současně se také musí vyplatit dávat lidem práci. Budeme podporovat nejen zaměstnance, ale také zaměstnavatele.

Naše společnost stárne. To je výsledek našeho úspěchu, žijeme déle než kdykoli předtím. Budeme podporovat starší a staré lidi. V drtivé většině jsou aktivní, spokojení a soběstační. Těm, kdo potřebují pomoc, budeme pomáhat tak, aby mohli žít co nejdéle spokojeně se svými blízkými doma.

Budeme reformovat zdravotnictví tak, aby mladí a zdraví byli skutečně solidární s nemocnými, a ti dostali to nejlepší, co potřebují.

Dámy a pánové, když jsem před lety pracoval jako dětský lékař, lidé si mě vážili. Jako politik nic podobného necítím.

Musíme stále znovu a znovu zdůrazňovat hodnoty jako je svoboda, slušnost, poctivost, solidarita či pokora. Možná jsme na ně zapomněli, možná je pokládáme za samozřejmé, obojí je chyba. Vraťme společně dobré jméno a vážnost politice jako službě veřejnosti.

Nabízím vám své zkušenosti, svůj čas a svou práci pro Občanskou demokratickou stranu. Jsem připraven přijmout odpovědnost.

Nejsem sólista, potřebuji vás všechny do týmu, abychom podpořili nového předsedu Petra Nečase a společně změnili Občanskou demokratickou stranu.

Pojďme společně a budeme znovu vítězit!

MUDr. Milan Cabrnoch, předseda oblastního sdružení, člen regionální rady, člen výkonné rady a poslanec EP

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama