MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2013 10:48:35

„Šmejdy“ už znají i v Bruselu

„Šmejdy“ už znají i v Bruselu

Česká europoslankyně Olga Sehnalová (ČSSD, S&D) včera večer uspořádala v Evropském parlamentu promítání filmu společně s debatou o nekalých obchodních praktikách v zemích Evropské unie.

„Mým cílem bylo ukázat vysokým představitelům v Bruselu problémy, se kterými se potýkají čeští spotřebitelé a otevřít téma předváděcích akcí v zemích EU. Myslím, že dokument Sylvie Dymákové je nesmírně přínosným svědectvím pro nás všechny, abychom se v předvečer projednávání hodnocení směrnice o nekalých obchodních praktikách zamysleli, jak zintenzivnit prosazování práva v zemích EU,“ uvedla europoslankyně Olga Sehnalová, která je v rámci Výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitele stínovou zpravodajkou připravovaného hodnocení směrnice.

 Prosazování evropského práva bylo jedním z hlavních témat večera. „Film, který jsme viděli je hodnotnou ukázkou, proč je důležité soustředit se na zranitelné spotřebitele. Starší lidé se často tváří v tvář Šmejdům vzdávají. Právě posilování implementace a přeshraniční spolupráce by měly být podporovány za účelem dosažení rovnocenné ochrany spotřebitelů ve všech členských státech,“ řekl evropský komisař Neven Mimica.

„Pozvání do Bruselu si velice vážím, protože to dodává celému tématu ještě větší váhu a za to jsem moc vděčná,“ řekla režisérka filmu, Sylvie Dymáková, která se rovněž promítání účastnila.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama