MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.12.2014 7:33:00

Neféroví dopravci by si neměli udržet dobrou pověst

Neféroví dopravci by si neměli udržet dobrou pověst

Europoslanci na plenárním zasedání ve Štrasburku zamítli kontroverzní návrh Evropské komise o pravidlech pro hodnocení dobré pověsti silničních dopravců.

 Právě kritérium dobré pověsti je jedním z požadavků, které musí dopravce splňovat, aby mohl provozovat svou činnost v Evropské unii. Komise však v návrhu neuvedla celou řadu prohřešků, které mohou vést ke ztrátě dobré pověsti podnikatele. Využívání některých nekalých praktik by tak dobrou pověst dopravců nijak neovlivnilo.

Podle europoslankyně Olgy Sehnalové (ČSSD, S&D), členky Výboru pro dopravu a cestovní ruch, existují minimálně tři důvody, proč bylo nutné návrh zamítnout: zajištění spravedlivé hospodářské soutěže, boj proti sociálnímu dumpingu a lepší bezpečnost silničního provozu. „Nesmíme umožnit těm dopravním firmám, které nutí řidiče k práci v nelidských podmínkách, které praktikují nelegální kabotáž, které obcházejí pravidla, aby měly v tvrdé konkurenci, která v tomto sektoru panuje, nekalou výhodu,“ uvedla poslankyně při projevu na plénu.

Zajištění důstojných sociálních podmínek pracovníkům v silniční nákladní dopravě je jednou z nejdůležitějších priorit politické skupiny sociálních demokratů v Evropském parlamentu. „Zde jsme na jedné lodi s představiteli evropských dopravních odborů, kteří na neudržitelnou situaci, jenž ovšem není žádným tajemstvím, dlouhodobě upozorňují. Ozývají se také samotní řidiči, kteří jsou mnohdy nuceni práci za nelidských podmínek přijmout,“ uvedla poslankyně Sehnalová.

Evropská komise návrh představila v rámci svých prováděcích pravomocí. Europoslanci jej tak mohli bez připomínek zamítnout. Proti návrhu hlasovala tzv. kvalifikovaná většina poslanců, která byla potřebná pro zamítnutí návrhu. Komise jej bude muset přepracovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama