MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2019 10:37:00

Zdravotnictví ve Zlínském kraji - co se dá dělat?

Zdravotnictví ve Zlínském kraji - co se dá dělat?

Bitva o zdravotnictví ve Zlínském kraji hodně zajímá veřejnost a lidé se mě ptají, jestli a co mohou udělat. Na jaře aspoň podepisovali petici, co se dá ještě dělat teď?

 Odpověď je, nebát se veřejně vyjádřit svůj názor a oslovit krajské zastupitele, které jste si zvolili. Konečný účet za jejich působení pak vystavit ve volbách.

A jak můžete vyjádřit svůj názor dnes? Každý krajský zastupitel má oficiální emailovou adresu, dá se najít na webu krajského úřadu (ZDE), každý jistě komunikuje s občany i přes nějaké sociální sítě. Pokud Vás zajímají nějaké detailnější informace, třeba o tom, jak kraj hospodaří s veřejnými penězi nebo cokoliv jiného, stačí zformulovat svůj dotaz a poslat ho na krajský úřad. Musí Vám odpovědět. Máme pro tyto případy platný zákon o svobodném přístupu k informacím.

A pak také můžete podpořit zdravotníky a přijít už dnes na zasedání krajského zastupitelstva na krajský úřad do Zlína. Můžete si tam přijít nejen vyslechnout monolog pana hejtmana, což asi není příliš lákavá představa, ale můžete se také přihlásit do diskuze a říci, co si jako občané myslíte. K fungující demokracii jsou nezbytní sebevědomí občané, kteří kontrolují své zástupce, kterým DOČASNĚ svěřili správu věcí veřejných. Jinak si budou dělat čtyři roky, co chtějí a to je příliš dlouhá doba na páchání škod.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama