MUDr. Pavel Plzák

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2015 19:50:42

Česká imigrační politika dostala další políček, tentokrát z řad ČSSD a KDU-ČSL

Česká imigrační politika dostala další políček, tentokrát z řad ČSSD a KDU-ČSL

V současné době vyvstává jako největší problém Evropské unie zvládnutí mohutné vlny imigrantů ze zemí Afriky a Blízkého východu.

Z valné většiny žádají o azyl, i když je zřejmé, že důvody těchto žadatelů jsou čistě ekonomické. Bezradnost, jakou projevuje Unie při řešení tohoto problému vyvolává pochybnosti o funkčnosti tohoto celku.

Postoj Vlády České republiky je v tomto ohledu konzistentní. Spočívá v boji proti organizovanému zločinu pašování lidí, v pomoci v místech, odkud lidé emigrují, v řádně probíhajícím azylovém procesu a repatriaci uprchlíků, kteří nesplňují podmínky pro udělení azylu.

V zahraniční politice se naše vláda jasně vymezila proti zavádění kvót pro umisťování uprchlíků v jednotlivých členských zemích Unie. Hájí zásadu, že je ve výlučné pravomoci jednotlivých suverénních zemí určovat, komu umožní pobyt na svém území. Proto je velmi zarážející a zároveň alarmující, jak k této problematice hlasují poslanci Evropského parlamentu za vládní strany.

Dne 29. 4. 2015 přijal Evropský parlament usnesení týkající se současné uprchlické krize. Součástí tohoto usnesení je i bod 8, v němž Evropský parlament vyzývá Evropskou komisi, aby zavedla závazné kvóty k rozdělování žadatelů o azyl mezi všechny členské státy. V Evropském parlamentu se hlasuje nejprve o dílčích bodech usnesení a poté o celém usnesení. Zatímco všichni europoslanci za ANO 2011 v souladu s politikou naší národní vlády hlasovali proti tomuto bodu a poté i proti celému usnesení, všichni poslanci za ČSSD naopak. Podpořili bod 8 a při souhlasném hlasování pro celé usnesení se k nim přidali i poslanci za KDU-ČSL.

Vzhledem k tomu, že radikální islamisté se nijak netají tím, že s proudem uprchlíků posílají do Evropy své členy a vyhrožují vlnou teroru, svým hlasováním proti politice vlády ČR i vyjádřením ministra zahraničí Zaorálka a proti veřejnému mínění tak tito poslanci riskují zhoršení bezpečnostní situace v naší zemi. Jaké pohnutky je k tomuto postoji vedou by měli vysvětlit především svým voličům a vedení ČSSD a KDU-ČSL.

Pavel Plzák, poslanec a předseda Královéhradecké organizace ANO

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama