MUDr. Pavel Plzák

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2017 13:28:00

Mám opravdu strach

Mám opravdu strach

Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 13. 9. 2017 k návrhu, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Komplexní hospodářská a obchodní dohoda mezi Kanadou a Evropskou unií.

Dobré dopoledne. Děkuji za slovo, vážené kolegyně, kolegové. Mě mrzí, že je z toho taková ideologická přestřelka, protože ta smlouva je opravdu o obchodu a ten obchod se dá dělat i nějak jinak. Mě mrzí to, že o té smlouvě spousta z nás - a já mezi ně zahrnuji i sebe - mnoho neví. Ale už když si přečtete tu analýzu, tak co z toho čouhá prostě, je to, že ta smlouva dává zahraničním, podotýkám zahraniční investorům, taková práva, že mohou podvázat v podstatě legislativní a i exekuční proces a my bychom chtěli, aby tady byli ministři zemědělství a životního prostředí - jestli to nemůže ovlivnit nějakým způsobem legislativu v oblasti ochrany životního prostředí.

Já se opravdu tady nedovídám žádné odpovědi na ty otázky. Já pak ještě vystoupím. Já z té smlouvy mám opravdu strach - aby to nebyla další Lisabonská smlouva a takové věci. Nechám si to na to svoje vystoupení a velmi mě mrzí, že tady není ministr životního prostředí a ministr zemědělství. Protože já bych věděl, na co se jich mám ptát. Děkuji. (Potlesk z řad poslanců KSČM.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama