MUDr. Vít Kaňkovský

  • KDU-ČSL
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.07.2020 14:51:00

Kam kráčíš, Kraji Vysočino?

Kam kráčíš, Kraji Vysočino?

Náš kraj, ve kterém se nejen já cítím doma, vznikal před 20 roky ve velkých bolestech. Dnes již má Kraj Vysočina své jasné místo mezi ostatními kraji a v řadě ohledů hraje v rámci ČR přední roli.

 Můžeme být hrdí na šikovnost obyvatel Vysočiny, ať už pracují v průmyslu, ve službách, v zemědělství či v nemocnicích nebo sociálních službách anebo jde o řemeslníky. Co je ale vedle šikovných a tvůrčích lidí v našem kraji nejcennější?

Věřím, že nejen podle mne je to krásná příroda se spoustou lesů, rybníků, rozkvetlých luk, polí, remízků… Právem si na Vysočinu jezdí odpočinout v průběhu celého roku lidé ze všech koutů naší země a kochají se naším přírodním bohatstvím. Bohužel tento poklad, který máme kolem sebe, prochází v posledních letech obrovskou zkouškou, ať už se jedná apokalyptickou kůrovcovou kalamitu, která devastuje naše rozsáhlé lesy nebo dopady sucha, které se na kůrovcové krizi přímo podílí a navíc přináší i další problémy, včetně nedostatku pitné vody v některých oblastech.

Ač jsem lékař a budu vždy bojovat za ještě lépe fungující zdravotnictví, tak jako stejně důležitý úkol vidím vyvinout maximální úsilí k obnově našich lesů. A k tomu musí pomoci i orgány našeho kraje. A stejně tak je nutné spojit síly k ochraně zdrojů vody a opatřením k jejímu lepšímu zadržení v krajině, tedy u nás, na Vysočině. Nejsou to jednoduché úkoly, ale chceme-li se pyšnit krásnou Vysočinou i za pár let, tak musíme opravdu se vší vážností hledat jejich řešení.

MUDr. Vít Kaňkovský
kandidát na hejtmana za KDU-ČSL

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama