MUDr. Vladimír Dryml

Prezident svazu Senioři České republiky
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2015 14:12:00

Budeme sledovat dotování prodělečných nemocnic?

Budeme sledovat dotování prodělečných nemocnic?

Česko-německá horská nemocnice Krkonoše podala v loňském roce stížnost na Královéhradecký kraj do Bruselu i na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže pro podezření na neprůhledné a skryté dotování prodělečných nemocnic Královéhradeckého kraje.

Zejména platů jejich zaměstnanců, které je podle názoru bývalého senátora Vladimíra Drymla, který je zároveň ředitelem vrchlabské nemocnice, diskriminační a v rozporu s pravidly EU i volné hospodářské soutěže.


„Nemocnice jsou akciové společnosti podléhající obchodnímu zákoníku a obrovské každoroční dotace na jejich činnost deformují pracovní trh ve zdravotnictví i nákupy přístrojů a materiálu. Zodpovědnost za možné úmyslné porušování zákona nesou zejména politici vedoucí Královéhradecký kraj,“ uvedl Vladimír Dryml.

Vzhledem k tomu, že dne 2. června 2015 bylo na tiskové konferenci Královéhradeckého kraje oznámeno zamítnutí této stížnosti, Česko-německá horská nemocnice Krkonoše ověřila tuto informaci ze zdrojů dostupných na webových stránkách EU. „Velmi nás zaskočilo, jaké údaje jsou v dokumentaci uvedeny. Z celého vyrozumění prakticky vyplývá, že Komise EU rozhodovala na základě podkladů dodaných Orgány ČR, které nejsou nijak specifikovány. V podstatě je tedy možné, že o tom jestli kraj rozděluje dotace téměř 250 mil. Kč ročně správným systémem, v důsledku doplnil informace přímo Královéhradecký kraj.

„Evropská unie dopřála našim úředníkům skutečný luxus, protože mohli sami odpovědět na otázku, zda vykonávají svou hospodářskou činnost poctivě, a dále již nikdo nepátral po pravdivosti údajů. Proti vyrozumění se odvoláme, a poukážeme na evidentní vazby mezi hejtmanem Lubomírem Francem a jeho stranickým kolegou Lubomírem Zaorálkem (oba ČSSD), kteří pravděpodobně společně odpovídali evropské komisi na žádost o dodatečné informace k naší stížnosti,“ potvrdil dnes jednatel nemocnice Jaroslav Fiala.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama