MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2022 15:39:00

Praha zvítězila v soutěži o nejlepší místo pro život

 Praha zvítězila v soutěži o nejlepší místo pro život

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům srovnávacího výzkumu kvality života obyvatel a životního prostředí

 Mám pro vás skvělou zprávu, Praha zvítězila v soutěži o nejlepší místo pro život! Ve srovnávacím výzkumu mezi kraji zabodovalo naše město hlavně v naději na budoucnost. Je tu dobře placená práce, kvalitní vzdělání a dostupná lékařská péče. Obyvatelé Prahy se zároveň dožívají nejvyššího věku.

Osobně pak mám radost z toho, že jsme uspěli také v environmentálních kategoriích. Praha má například nejvyšší podíl čištěných vod vypouštěných do kanalizace. A můžu vám prozradit, že tím u pražské čistírny zdaleka nekončíme. Dále totiž připravujeme projekt, jak získávat teplo z odpadních vod pro vytápění domácností až 30 procent Pražanů!

Samozřejmě Praha má i svá bolavá místa, například drahé bydlení. Pozitivní změny v této oblasti bohužel trvají delší dobu. Už jsme je ale nastartovali! Zahajuje se za nás výstavba nejvíce bytů od roku 1989 (téměř 10 000 povolených bytů ročně) a připravujeme výstavbu dostupných městských bytů pro tisíce Pražanů.

Na závěr pro vás mám ještě jeden TIP:
Pokud chcete zkoumat a objevovat zajímavá čísla o Praze, sledujte také náš web ZDE. Můžete tak nahlédnout pod pokličku toho, jak řídíme naše město na základě dat!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama