MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.11.2019 19:42:00

Angela Merkelová umí říct česky 'smažený řízek', a to se počítá

Angela Merkelová umí říct česky 'smažený řízek', a to se počítá

Komentář na facebookovém profilu k návštěvě Německa

V Berlíně jsem měl příležitost popovídat si s Angelou Merkelovou a vyzkoušet ji z češtiny. Musím potvrdit, že třeba "smažený řízek" říct umí. Dřív totiž strávila nějaký čas studijně v Praze.

U příležitosti připomínek 30 let od pádu berlínské zdi jsem se setkal také s primátory dalších partnerských měst Berlína: Istanbulu, Budapeště, Varšavy a regionu Brusel. Na konferenci jsme diskutovali o odkazu dějinného momentu pádu berlínské zdi a jaký význam má tato událost pro přítomnost. Shodli jsme se, že boj o svobodu je nekončící a nikdy nemůžeme říct, že už máme hotovo. Pořád je třeba o svobodu pečovat.

S primátorem Berlína Michael Müller jsme si dali najevo, že stojíme o rozvíjení partnerské spolupráce mezi Berlínem a Prahou (bez nutnosti uzavírat doložku o jednotném Německu). ?? Panu primátorovi jsem také dovezl jako dárek obraz s originálními kusy z nově zrekonstruované Lennonovy zdi.

Mám velkou radost, že se nám daří rozvíjet vztahy se zahraničními městy, u kterých je partnerství vnímáno oboustranně jako přátelské a přínosné. Tak to má být.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama