MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2019 18:44:00

Do Prahy zavítali špičkoví fyzici z celého světa

Do Prahy zavítali špičkoví fyzici z celého světa

Komentář na facebookovém profilu k návštěvě významných fyziků v Praze

Do Prahy zavítali špičkoví fyzici z celého světa a mezi nimi i nobelista Rainer Weiss!

Tento emeritní profesor Massachusetts Institute of Technology (MIT) se svým týmem dokázal poprvé v historii zachytit gravitační vlny, které předpověděl v roce 1915 Albert Einstein v rámci své teorie relativity!

Je to velmi důležitý objev, který nám otevírá nové možnosti poznávání vesmíru. Pro zájemkyně a zájemce dávám do komentářů odkazy, které srozumitelně vysvětlují (i nefyzikům), co to gravitační vlny jsou - je to opravdu pozoruhodné.

Mimochodem, Rainer Weiss prožil část života v Praze, když jeho rodina utíkala před nacisty. Povídali jsme si tak spolu také o vzpomínkách pana profesora na Prahu.

Děkuji Fyzikální ústav Akademie věd ČR za pořadatelství mezinárodní konference FQMT'19, díky které do Prahy přijíždějí takto významní hosté!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama