MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2019 16:23:34

Do holdingu Agrofert žádná dotace z Prahy nešla

Do holdingu Agrofert žádná dotace z Prahy nešla

Primátor Hřib nechal prověřit dotační politiku Prahy.

Primátor Zdeněk Hřib nechal urychleně prověřit jestli Praha v minulosti vyplácela, nebo vyplácí dotace některé z firem, které jsou součástí holdingu Agrofert. Praha v předchozích letech ani nyní tyto dotace firmám, které by se nacházely ve střetu zájmů nevyplatila. Proto v současné době není nutné zastavit proces čerpání dotačních programů řízených Magistrátem hl. m. Prahy.

Na základě obdrženého návrhu auditní zprávy Evropské komise, který v pátek večer obdržel i Odbor evropských fondů pražského Magistrátu od Ministerstva pro místní rozvoj, došlo k okamžitému prověření dotačních programů Prahy. “Ihned jak k nám zpráva dorazila, nechal jsem dotační programy prozkoumat. Do holdingu Agrofert žádná dotace z Prahy nešla. Pouze v letech 2011 až 2013 čerpal dotaci z tehdejšího Operačního programu Praha Adaptabilita subjekt, který v té době nebyl součástí holding Agrofert, ale stal se jím několik let po ukončení projektu.”, uvedl k předběžným závěrům Evropské komise Zdeněk Hřib.

Magistrát hl. m. Prahy byl v případě Operačního programu Praha Adaptabilita v pozici řídícího orgánu, to znamená, že prováděl kompletní implementaci operačního programu včetně proplácení dotací, na základě předkládaných a následně schválených žádostí o platbu od příjemců dotací. Jeden z projektů byl realizován mezi lety 2011 – 2013 a v době podání žádosti i při následné realizaci nebyl příjemce součástí holdingu Agrofert. Do holdingu Agrofert byla firma příjemce začleněna až po finálním ukončení a vypořádání dotace ze strany řídícího orgánu. Tento projekt byl součástí Operačního programu Praha Adaptabilita, který již byl ukončen.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama