MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.04.2023 13:09:00

Praha má druhou nejlepší veřejnou dopravu na světě

Praha má druhou nejlepší veřejnou dopravu na světě

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům průzkumu cestovatelského magazínu Timeout

 96 % dotazovaných v průzkumu cestovatelského magazínu Timeout je spokojených se systémem pražské veřejné dopravy. Lépe už si vedl pouze Berlín. Do průzkumu se zapojilo na 20 000 lidí a odpovídali hlavně místní, kteří v daných městech žijí. Ocenili, že je naše doprava pohodlná, ale také působivá na pohled (třeba co se týče podoby stanic metra).

Rád bych ale dodal ještě pět dalších důvodů, proč je pražská doprava tak skvělá a má bezpochyby světové kvality:

1) Má největší přepravní výkon. Veřejnou dopravu v Praze pravidelně využívá 52 procent Pražanů. Pro porovnání osobní automobil využívá denně jen 20 procent Pražanů. Například vnitřkem Nuselského mostu v metru projede denně o 30 000 cestujících víc než po magistrále na povrchu. Uzel I. P. Pavlova dokonce přepraví víc cestujících než Letiště Václava Havla. Praha má také jednu z nejhustších tramvajových sítí na světě.

2) Je bezkonkurenčně cenově dostupná. Všechny její služby můžete využívat za 10 korun denně při koupi ročního kuponu. Navíc děti, senioři nebo doprovod dítěte do 3 let mají jízdné úplně zdarma.

3) Je spolehlivá, 91 procent všech spojů dopravního podniku jezdí na čas.

4) Je digitalizovaná. V metru je signál, případná zpoždění spojů můžete sledovat v aplikacích online, jízdenky a kupony si můžete koupit přes Lítačku na pár kliků. V Lítačce si můžete také vyhledávat nejlepší dopravní spojení.

5) Stále se vyvíjí a modernizuje. Stavíme metro D, Dvorecký most (na kterém bude také tramvajová trať), nové tramvajové tratě do Libuše nebo na Dědinu, trolejbusové spojení na letiště, brzy začneme stavět dopravní terminál na Smíchově, zavádíme elektrobusy, připravujeme novou lanovku na Petřín, instalujeme nové zastávky, testujeme moderní navigační systém a zpřístupňujeme stanice metra i nástupiště lidem s pohybovým omezením.

Takže opravdu máme být v Praze na co hrdí!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama