MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.01.2019 8:35:00

Provedeme analýzu rizik a prověříme zabezpečení našich systémů

Provedeme analýzu rizik a prověříme zabezpečení našich systémů

Magistrát hlavního města Prahy si nechá vypracovat analýzu rizik a prověří zabezpečení systémů, činí tak v reakci na varování před užíváním produktů společností Huawei Technologies a ZTE Corporations.

 Žádné klíčové systémy od těchto společností by hlavní město nemělo nevyužívat, pouze několik zaměstnanců úřadu má od firmy Huawei služební telefon, jedná se však o nízké jednotky případů. Praha však bere oficiální varování před produkty Huawei a ZTE vážně, a proto primátor města Zdeněk Hřib zadal zpracování analýzy rizik.

Důvodem pro vypracování analýzy je oficiální varování před produkty Huawei Technologies a ZTE Corporations, které vydal Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB).

„Na základě tohoto varování provedeme analýzu rizik a prověříme zabezpečení našich systémů. Budeme tak postupovat v souladu s Národním úřadem pro kybernetickou a informační bezpečnost a především pak s Metodikou k varování ze 17. prosince 2018, kterou vydal NÚKIB začátkem tohoto roku a kde je definováno, jak by se měli zachovat správci kritických systémů,“ vysvětlil primátor hlavního města Zdeněk Hřib.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama