MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2020 10:13:00

V práci pokračuji vzdáleně a většiny schůzek se účastním online

V práci pokračuji vzdáleně a většiny schůzek se účastním online

Všichni dosud testovaní účastníci, navázaní na pondělní jednání Rady hlavního města Prahy, mají negativní test na onemocnění covid-19. Celkem se otestovalo 34 z 50 osob, navázaných na pondělní jednání rady.

Test včera absolvovalo dalších 14 osob a na výsledek se čeká, od zbylých 2 zatím nemá magistrát žádné informace. Výsledky testů však nemají vliv na povinnost pobytu v karanténě. Výsledky ukazují, že nikdo z testovaných osob nemohl nakazit další své kolegy v kancelářích a nemusí tak být na magistrátu ani jinde nastavena protiepidemická opatření pro další kolegy.

„Karanténu trávím v odloučení od rodiny, aby se vyloučila možnost přenosu nákazy na manželku, děti a případně dále. Od včerejšího rána pokračuji v práci vzdáleně a většiny plánovaných schůzek se účastním online přes videokonferenci. Včerejší odběr na koronavirus vyšel dnes negativně, ale karanténa nadále platí až do 29. června,“ uvedl primátor Zdeněk Hřib.

Jediný pozitivně testovaný tak zůstává náměstek Petr Hlubuček. Jeho zdravotní stav se nehorší. "Jsem rád, že testy zatím prokázaly, že nikdo další z magistrátu není nakažený koronavirem. Já sám se již cítím lépe, připomíná mi to chřipku. Ležím doma a dodržuji karanténu," řekl náměstek primátora Petr Hlubuček.

Výsledky nemá magistrát ještě od 16 osob, ale většina z nich se již testu podrobila dnes. Od dvou lidí nemá magistrát v tuto chvíli žádné informace, zda se již nechali testovat nebo teprve test absolvují. „Celý den jsem řešil nastalou situaci a na testy jsem se vydal až později odpoledne. Cestou se mi zhruba tři sta metrů od nemocnice porouchalo auto, takže jsem test nestihl a řešil spíše odtah překážejícího vozu. Na druhý pokus jsem test absolvoval dnes. Dokud nebudu mít výsledky testu, nechávám své kolegy preventivně pracovat z domova,“ vysvětlil mluvčí Magistrátu hlavního města Prahy Vít Hofman jako příklad, proč se včera nedostavil na test.

Po prvních informacích o nákaze začal magistrát pracovat na seznamu účastníků pondělního jednání rady včetně kontaktů, který v úterý dopoledne předal hygienikům právě pro účely vystavení elektronické žádanky pro odběr a test na covid-19. Magistrát ve středu večer také provedl plošnou preventivní dezinfekci kanceláří pana náměstka Hlubučka, jednací síně rady a přilehlých prostor.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama