MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2019 8:43:00

Začínáme v rámci Lítačka vyvíjet aplikaci

Začínáme v rámci Lítačka vyvíjet aplikaci

Komentář na facebookovém profilu k dopravě v Praze

Představte si, že si budete moci naplánovat cestu městem přesně tak, jak je to nejchytřejší a přímo na míru vašim potřebám.

Třeba se rozhodnete, že se chcete dostat z bodu A do bodu B co nejrychleji, nejlevněji, bezbariérově, co nejvíc ekologicky nebo díky zapojení vlastních sil co nejzdravěji. Přitom budete moci využívat všech možných způsobů dopravy: mhd, auto, chůzi, vlastní kolo, bikesharing, carsharing, spolujízdu, taxislužby...

Ne, tohle není sci-fi. Právě pro tyto účely začínáme v rámci Lítačka vyvíjet aplikaci, která všechno zmíněné zvládne. Navíc zohlední zpoždění spojů, výluky a další mimořádnosti, o kterých bude uživatele informovat. Aplikace vám dále například zjistí také dostupnost parkovacích míst. Už se s náměstkem pro dopravu Adam Scheinherr těšíme, jak touto aplikací posuneme cestování po městě na nový level.

Stále všude říkám, že smart city (chytré město) není o drahých hračkách typu wifi lavičky, ale o řízení města pomocí dat. Výsledkem je pak město usnadňující život lidem, kteří v něm žijí. A o to přeci jde.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama