MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2021 15:39:00

Na provozovatele střediska DEKOS je uvalena exekuce

Na provozovatele střediska DEKOS je uvalena exekuce

Provozovatel dekontaminačního a recyklačního střediska DEKOS na hradeckém Pražském Předměstí neplnil povinnost, uloženou Krajským úřadem Královéhradeckého kraje.

 Vzhledem k tomu, že provozovatel dekontaminačního a recyklačního střediska DEKOS na hradeckém Pražském Předměstí neplnil povinnost uloženou Krajským úřadem Královéhradeckého kraje a nezajistil odvoz nebezpečných odpadů nejméně v rozsahu 400 tun měsíčně, rozhodl úřad v prosinci roku 2019 o zastavení provozu. K nápravě nedošlo a provozovatel nyní čelí exekuci.

„Společnost uložené nápravné opatření plnila jen částečně, když odvážela pouze 150 tun ročně. Letos však provozovatel odvezl pouze 13 tun, a proto krajský úřad letos v únoru podal návrh na nařízení exekuce. Tuto exekuci zahájil svým rozhodnutím Okresní soud v Hradci Králové 8. 3. tohoto roku,“ vysvětluje náměstek hejtmana Pavel Bělobrádek odpovědný za oblast životního prostředí a zemědělství.

Nyní je výkon rozhodnutí krajského úřadu plně v kompetenci zvoleného soudního exekutora. Přesto bude krajský úřad i nadále průběžně kontrolovat stav tohoto zařízení.

Středisko DEKOS fungovalo v areálu bývalé čistírny odpadních vod na Pražském Předměstí od 90. let minulého století. Sloužilo k likvidaci a recyklaci odpadů znečištěných ropnými látkami pomocí biotechnických a fyzikálně mechanických metod. Provozovatelem je společnost HYDROGEOLOGIE CHRUDIM, spol. s r. o.

Vzhledem k dlouhodobému a nezabezpečenému skladování odpadů uložil v březnu 2019 Krajský úřad Královéhradeckého kraje provozovateli povinnost provézt bezodkladný odvoz všech odpadů. Celkový stav zařízení se však nezlepšil, proto krajský úřad přistoupil v prosinci téhož roku k úplnému zastavení provozu. Jelikož provozovatel nadále neplnil své povinnosti, uložil mu v únoru 2020 krajský úřad pokutu ve výši 100 tisíc korun. Tuto pokutu provozovatel splatil, ale v jeho zařízení na Pražském Předměstí se stále nachází okolo dvou a půl tisíce tun nebezpečných odpadů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama