MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.05.2022 2:15:00

Počítat je nutné nejenom absolutní, ale i relativní čísla

Počítat je nutné nejenom absolutní, ale i relativní čísla

Projev na 24. schůzi Poslanecké sněmovny 19. května 2022 k návrhu na vyslovení souhlasu Poslanecké sněmovny s prodloužením doby nouzového stavu

 Vážení členové vlády, kolegyně, kolegové, jenom tři drobné glosy.

Co se týká počtu uprchlíků, tak je logické, že někteří jsou tady zaznamenáni, jsou evidováni, ale to ještě neznamená, že tady všichni zůstali. Proto samozřejmě může logicky být rozdíl mezi těmi, kteří byli registrováni, a mezi těmi, kteří fyzicky v České republice jsou. Ať se vrátili zpátky do svých domovů na Ukrajinu, anebo ať pokračovali někam dál do západní Evropy.

Druhá věc je, například od Polska, Maďarska, nebo dalších zemí, je potřeba sledovat i přepočet na počet obyvatel. Ano, v Polsku je milion Ukrajinců, ale také, pokud se nepletu, tak Poláků je 38 milionů. Takže počítat je nutné nejenom absolutní, ale i relativní čísla.

Co se týká hlasování o prodlužování nouzového stavu v době pandemie, tak můžu se plést, ale jak tady pan kolega Králíček hovořil, tak já myslím, že KDU-ČSL podporovala dlouhodobě nouzový stav, ačkoliv byla v opozici. A myslím, že s jednou výjimkou, nechci se plést, musel bych to dohledat, ale většinu těch prodlužování jsme určitě podpořili.

A co se týká toho, že obce, kraje a dobrovolníci si určitě odpracovali svoje, no to je bezpochyby pravda.

Samozřejmě jsme na obcích i na krajích - většina z nás tady buď jsou obecními zastupiteli nebo krajskými zastupiteli, je tady mnoho starostů, místostarostů, jsou tady členové krajských rad - tak samozřejmě jsme si to odpracovali. A odpracovali jsme si to skutečně na těch místních úrovních. Tak je to logické, protože to je práce obecních a krajských zastupitelstev. Takže to, že konají svoji práci, za to je určitě potřeba poděkovat. Ale je to úplně stejné, jako jsme si odpracovali spoustu věcí v rámci pandemie. A když se tady někdo něčím holedbá, tak já si vždycky vzpomenu na to, jak se tady holedbala minulá vláda stavem veřejných financí, za které nemohla ona, ale to, že dobře hospodařily právě obce a kraje, takže abychom si řekli, jak to bylo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama