MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2011 15:33:38

To už může být jmenován ministrem třeba Marek Dalík

To už může být jmenován ministrem třeba Marek Dalík

Dělá si z nás koalice legraci? Ano, dělá. Vytvořila vládu národní ostudy, byznysu a bezpečnostních agentur.

Když jsem si na zpravodajských serverech přečetl řešení vládní krize z dílny ODS, TOP 09 a VV, musel jsem se podívat do kalendáře, jestli není apríl. Představitelé koalice si utahují ze všech poctivých lidí i ze všech poctivých politiků. To, co vytvořili, je vláda ostudy, byznysu a bezpečnostních agentur.

Vzniklé řešení je známkou totální ztráty soudnosti. Ministrem vnitra se má stát bývalý policista Jan Kubice, spoluvlastník bezpečnostní agentury. Ministerstvo dopravy má řídit bývalý náměstek Vlasty Parkanové na ministerstvu obrany Radek Šmerda spojený s několika aférami. Vicepremiérem pro boj s korupcí bude Radek John. Je to výsměch všem lidem této země. To už může být jmenován ministrem třeba Marek Dalík.

Jednu chvíli to vypadalo, že budou muset z vlády odejít všichni ministři spojení s firmou ABL. To je ta firma, která nevnímá rozdíl mezi politikou a byznysem. Jednu krátkou chvíli to dokonce vypadalo i tak, že by mohli odejít ministři Vondra a Kalousek, kteří byli v minulosti spojováni s předraženými státními zakázkami. Jednu kratičkou chvilku pak bleskla naděje, že by s nimi mohli odejít i ministři Drábek a Fuksa, kteří se chystají rozkrást budoucnost důchodového systému a podnik Lesy České republiky.

Není z toho nic. Kozlové se nejen stali zahradníky, ale v zahradě naprosto triumfovali. ABL ve vládě zůstává. Neočistitelný Vít Bárta je poslán do koupelny. Proč to všechno? Protože je prý třeba dotáhnout reformy. Ty reformy, které ještě nejsou ani na papíře.

Premiér Petr Nečas promrhal skutečnou šanci, jak dát této zemi slušnou vládu. Nečasova, Schwarzenbergova a Johnova vláda dosud jen plošně škrtala a plánovala reformy, které nejvíce dopadnou na ty nejslabší. Po kolosální ostudě minulých dní se vláda oklepala a chce jet dál, jako by se nechumelilo. Já mám jen jeden vzkaz pro voliče: „Nerezignujte! Nejsou všichni politici stejní jako ti, kteří teď sestavují vládu národní ostudy. Někteří politici se snaží být jiní!“
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama