MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2016 16:48:00

Zájem o vědu a poznání musíme podporovat už u nejmenších dětí

Zájem o vědu a poznání musíme podporovat už u nejmenších dětí

Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel navštívil v úterý 27. září 2016 Liberecký kraj, setkal se zde se zástupci univerzity, science centra a inovativních firem.

Diskutoval s nimi o tom, jak zvýšit zájem o technické obory, nedostatek talentovaných uchazečů totiž trápí školy i podniky.

„Zájem o vědu a poznání musíme podporovat už u nejmenších dětí. Proto velmi oceňuji science centra jako je liberecká iQlandia, kde si děti mohou zábavnou formou vyzkoušet základní vědecké teorie a poučky v praxi,“ řekl po návštěvě centra popularizace vědy, výzkumu a přírodních věd vicepremiér Bělobrádek.

V Jablonci nad Nisou se pak místopředseda vlády setkal se zakladatelem společnosti Jablotron Daliborem Dědkem, jehož firma se zabývá zabezpečovacími a komunikačními systémy. Zároveň ale pro studenty středních a vysokých škol vyvinula ve spolupráci s Evropským centrem pro jaderný výzkum CERN a ČVUT v Praze unikátní pomůcku pro výuku jaderné fyziky. Digitální částicová kamera slouží pro demonstraci ionizujícího záření a analýzu radioaktivních zdrojů.

O podpoře vědy a výzkumu jednal vicepremiér také na Technické univerzitě Liberec. "Zástupce liberecké univerzity jsem seznámil s Národní politikou výzkumu, experimentálního vývoje a inovací na roky 2016 - 2020. Velká debata se vedla také o připravovaném hodnocení výzkumných organizací. Zástupce univerzity jsem ubezpečil, že se v nové metodice hodnocení 2017+ zaměříme především na kvalitu a nikoliv na kvantitu výzkumu a také podpoříme větší spolupráci soukromé a akademické sféry,"řekl místopředseda vlády.

V Ralsku zavítal vicepremiér do firmy AUREL CZ, která vyvíjí bezpečnostní systémy automobilů. Ve zkušebních prostorách firmy se pak podíval na ukázkovou jízdu autonomních vozů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama