MVDr. Rudolf Skandera

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2016 20:44:13

Vizitka kandidáta na senátora MVDr.Rudolfa Skandery

Vizitka kandidáta na senátora MVDr.Rudolfa Skandery

Krátké představení kandidáta na senátora za Bruntálsko včetně některých problémů, které by chtěl pomoci řešit ve svém kraji.

 

Jmenuji se Rudolf Skandera a rozhodnul jsem se kandidovat do Senátu ČR a do Krajského zastupitelstva  Moravskoslezského kraje za Úsvit - národní koalici s hnutím proti islamizaci. Ve stručnosti bych se představil a seznámil Vás s některými problémy našeho okresu, které bych rád pomohl řešit.

Jsem veterinář, dříve přes 20 let podnikající v zemědělství, je mi 54 let a jsem ženatý.

Žiji na malé vesnici ve Slezsku, takže mám blízko k problémům provázející obyvatele našeho volebního okrsku. Nejde jen o nezaměstnanost, a s tím spojené finanční problémy, lichva, bydlení, ale i problémy s dostupností kvalitní zdravotní péče, dopravní obslužností.

Dalším problémem v naší oblasti je vyplnění volného času dětí, kdy rodiny mnohdy nemají dostatek finančních prostředků na sportovní kroužky, případně jiné mimoškolní aktivity. Díky tomu si pak děti zábavu hledají jinde a mohou sklouznout na šikmou plochu. Nebylo by lepší investovat do budoucnosti mladé generace? Třeba to přinese další idoly formátu Jágra, Rosického, Železného, Špotákové, Šporcla, Vondráčka a dalších.

Nelíbí se mi, jak některé neuvážené kroky v zemědělské dotační politice přinášejí peníze některým spekulantům „zemědělcům z Václaváku“. Z druhé strany pak tyto peníze zbytečně platí občané na daních z vlastní kapsy.

Přes všechna halasná prohlášení našich vládních špiček se nenašlo spravedlivé řešení pro zemědělce i obce ohrožené církevními restitucemi, ale přitom toto řešení má naše vláda jen      ve svých rukou.

Vláda stále mluví o pomoci lidem na trhu práce, ale co dělá v kraji, kde se trh stále zmenšuje? Jsou pobídky pro velké podniky, které se stavějí na zelených loukách u velkých měst, ale co vytvořit výrazné finanční pobídky těm, kteří zrovna okresu Bruntál přinesou zaměstnanost?  Nemyslím tím jen větší města, ale co odloučené oblasti jako Osoblažsko, pozapomínané Rýmařovsko nebo oblast Moravského Berouna. Ať by to bylo ve formě daňových úlev na určité období, podpora vytváření sítě služeb pro turisty, výraznější dotace pro začínající podnikatele nebo i dotace pro činnost náročnější na lidskou práci, podpořit i práce v lesích a pro lesy, a zvýhodnit lidskou práci na úkor těch mechanizované. Přineslo by to i méně zdevastované lesy těžařskou činností.

Jsem rybář a myslivec. Když nyní vidím, jak je některými rádoby myslivci myslivost provozována, určitě bych i v této oblasti a legislativě s ní spojené, rád využil své zkušenosti.   O všechna tato témata se dlouhodobě zajímám a určitě se v příštím příspěvku k jednotlivým okruhům se podrobněji vyjádřím.

Nelze pominout hrozby ohrožující naše relativně klidné životy zvenčí. Ať jsou to imigranti nelegální nebo i ti kvótovaní dle nařízení z Bruselu. Nemám rád, když nás někdo strká                  do jednoho pytle s nacisty, ale tato země má dost problémů poskytnout obživu našim občanům a není tak bohatá, aby mohla živit armádu mnohdy ekonomických migrantů a ještě ne vždy ochotných a schopných pracovat..  Je jen na naší vládě, aby nečekala, co nám bude nařízeno, ale sama aktivně navrhovala řešení a s podporou Visegrádu i naše řešení prosadila. Proto si myslím, že heslo, které se již objevilo na našich předvolebních mítincích „Hrdá a bezpečná země“, budu chtít i já naplnit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama