Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2013 11:47:18

Ministryně Hanáková musí skončit se svou chaotickou politikou

Ministryně Hanáková musí skončit se svou chaotickou politikou

Jako předseda Výboru pro školství, kulturu, vědu, lidská práva a petice Senátu P ČR jsem velice znepokojen posledními kroky ministryně kultury Aleny Hanákové.

Místo stabilizace resortu, systémové podpory kulturního života v naší zemi a jasné koncepce pokračuje ministryně Hanáková v neobhajitelné chaotické personální politice, kdy popírá svá vlastní slova a bez zjevných důvodů vyhazuje šéfy významných státních institucí, naposledy pak šéfa Národní galerie Vladimíra Rösela. 
Stejně nekoncepční přístup uplatňuje paní ministryně při důležitých systémových změnách, například při slučování Národního divadla a Státní opery ministerstvo vůbec neví, jak finančně nákladná tato operace bude a zda jde vůbec o efektivní rozhodnutí v rámci ušetření státních peněz! Takový přístup je zcela nepřijatelný! 
Jsem přesvědčen, že není možné dále akceptovat přístup paní ministryně, které oblast kultury svou špatnou politikou trvale poškozuje.
Na nejbližším jednání senátního výboru budu proto požadovat zařazení mimořádného bodu k činnosti ministerstva kultury. Jsem přesvědčen, že je nutné, aby ministryně Hanáková výboru tyto alarmující zprávy vysvětlila a zároveň jasně představila další kroky, které chce v posledním vládním roce v této oblasti uplatňovat.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama