Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2015 12:02:30

Na koncepci sportu se musejí podílet i sportovní organizace a svazy

Na koncepci sportu se musejí podílet i sportovní organizace a svazy

Ministerstvo školství rozpracovalo koncepci sportu v ČR na roky 2016 - 2020.

Ministr školství Marcel Chládek nyní nabízí zastřešujícím sportovním organizacím a svazům, zejména Českému olympijskému výboru, České unii sportu, Sdružení sportovních svazů ČR a České obci sokolské, aby se podílely na finalizaci nové koncepce sportu a předložily své návrhy a připomínky. Tyto organizace dostanou podle ministra školství čas na připomínky do konce března tohoto roku. Nová koncepce financování sportu bude následně předložena Národní radě pro sport a podvýborům Poslanecké sněmovny a Senátu k připomínkám. "Chci, aby došlo k velmi dramatické změně systému – aby byl přehlednější, adresnější a v neposlední řadě také transparentnější," říká Marcel Chládek ke koncepci sportu.

Podle něj jde také o reakci na nedávnou zprávu NKÚ, která konstatovala milionová pochybení při financování sportu v letech 2011 - 2013, tedy ještě před jeho příchodem do úřadu. „Většina nedostatků, na které zpráva upozorňuje, byla odstraněna již v loňském roce. Mým cílem je však pokračovat v krocích, které zaručí, že bude financování sportu naprosto cílené a transparentní,“ říká ministr školství Marcel Chládek.

Podle svých slov bude ministr Chládek na základě nové koncepce financování sportu, jejíž finálová podoba vznikne i na základě této výzvy, požadovat navýšení finančních prostředků o 3 miliardy korun.

„Hlavním cílem nové koncepce je rozvoj sportu na všech úrovních a zajistit, aby se finanční prostředky dostaly k samotným sportovcům na základě jasných parametrů a neztrácely se v nepřehledných a neprůhledných finančních tocích. Podstatou nové koncepce je zejména to, aby měla každá vynaložená koruna zcela konkrétní a dohledatelný účel a konkrétního příjemce. Sportovci by měli osobně pocítit, že konečně nastala změna k lepšímu, a že peníze určené sportovcům k nim také dorazí,“ dodal ministr Chládek. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama