Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2013 20:30:25

Střet zájmů a výnosný byznys se státní maturitou? Ministr Fiala musí zakročit!

Střet zájmů a výnosný byznys se státní maturitou? Ministr Fiala musí zakročit!

ČSSD je znepokojena informacemi z médií o tom, že exšéf organizace Cermat Pavel Zelený bude připravovat maturanty na státní maturitu.

A to v privátním sdružení, které je založeno externími spolupracovníky Cermatu – to je přitom organizace, která je přímo řízena ministerstvem školství!

V tomto případě se podle mého názoru jedná se o čítankový střet zájmů, který by neměla vláda v žádném případě dopustit. A pokud je pravdou, že v této privátní organizaci působí také další zaměstnanci Cermatu či jeho externí spolupracovníci, je to podle mého názoru přinejmenším nemravné.

Ministerstvo školství si mělo ohlídat, aby ředitel organizace, která má monopol na tzv. státní maturity, nemohl po odchodu ze své funkce podnikat ve stejné oblasti. Tedy formou jakési "konkurenční doložky", která je v soukromé sféře zcela běžnou praxí. Je to jen další potvrzení toho, že se ze státních maturit stal pouze výnosný obchod a efekt pro české školství je minimálně velmi pochybný.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama